Grad

STIGLA ODLUKA ZA PROČISTAČ Vodovod može nastaviti postupak odabira izvođača radova

STIGLA ODLUKA ZA PROČISTAČ Vodovod može nastaviti postupak odabira izvođača radova

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) Vodovodu Dubrovnik d.o.o. dostavila je Rješenje kojim je Odluku o odabiru izvođača radova za izgradnju crpne stanice s uređajem za pročišćavanje vode za piće vratila na daljnje postupanje, javljaju iz tog gradskog poduzeća.

U Rješenju se ističe da ‘temeljem članka 144. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi, a u odnosu na bitne povrede zakona iz članka 144. stavak 2. istog zakona, ovo tijelo nje utvrdilo bitne povrede’. Značajan dio žalbenih zahtjeva je odbačen kao neosnovan, a jedan dio prihvaćen.

U Vodovodu Dubrovnik ističu da je tehnička dokumentacija projekta pročistača pitke vode na Ombli u visokoj fazi pripremljenosti. Izdavanje lokacijske dozvole je tijeku, dok je financiranje osigurano odobrenim kreditom HBOR-a u iznosu od 50 milijuna kuna. S obzirom na sve navedeno Uprava Vodovoda očekuje da će se potrebne buduće radnje sukladno odluci DKOM-a provesti u najkraćem mogućem roku, za što su već uspostavljeni kontakti s vodećim hrvatskim stručnjacima u provedbi postupaka javne nabave.

– Vodovod Dubrovnik će žurno pristupiti ponovnom pregledu ponuda i sastavljanju novog zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda od strane Povjerenstva nakon čega će se donijeti odluka o odabiru novog ponuditelja ili poništenju natječaja, odnosno raspisivanju novog – ističe se u priopćenju.

Podsjetimo, poziv za nadmetanje za izgradnju pročistača pitke vode na Ombli objavljen je 9. ožujka 2015. godine. Na natječaj je pristiglo šest ponuda, a naručitelj je jednu ponudu ocijenio valjanom te je odluka o odabiru najpovoljnije ponude donesena 28. kolovoza 2015. Četiri tvrtke koje su se javile na natječaj izjavile su žalbe 7. rujna iste godine. Državna komisija Rješenje je objavila 29. siječnja 2016. godine, pet mjeseci nakon podnošenja žalbi.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist