Aktualno

Stigla građevinska dozvola za PŠ Montovjerna

Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna.

Građevinsku dozvolu 6. travnja izdao je nadležni Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje rješavajući po zahtjevu novoformiranog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, kako javljaju iz gradske uprave.

Nadogradnjom i dogradnjom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, 8 nižih i 8 viših.

Izgradit će se 12 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet, te prostori za pedagoga i psihologa. Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum, a prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se dvodijelna sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Školsko parkiralište raspolagat će s 24 mjesta. Zelena površina zauzima čak 36% građevne parcele koja će se hortikulturno urediti sadnjom autohtonog mediteranskog bilja.

Svi krovovi su ravni, sa šljunkom u raznim nijansama kao završnim slojem, a dio krova sportske dvorane uredit će se kao školski vrt s igralištem za niži uzrast koje će se oblagati gumenom oblogom u boji i hortikulturno ukrasiti. Arhitektonsko-urbanističkom rješenju pristupilo se uvažavajući sve energetske, društvene i ekološke aspekte održivosti, te pedagoške standarde, a sve prema idejnom projektu arhitektica Maje i Ide Polzer, na temelju kojeg je razrađen glavni projekt za građevinsku dozvolu tvrtke Arhingtrade d.o.o. iz Zagreba.

Škola je projektirana kao zgrada gotovo nulte potrošnje energije, energetskog razreda A+, opremljena modernom vanjskom stolarijom i vanjskim zidovima. Opremit će se modernim sustavom grijanja i hlađenja, a za grijanje tople vode predviđen je sustav solarnih kolektora.

Grad Dubrovnik će s radovima krenuti najesen, nakon što se provede postupak javne nabave. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 60 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Istovremeno, matičnu školu Lapad, koja će po početku radova na PŠ Montovjerna primiti učenike te škole, već od 15. lipnja očekuje prva faza radova na energetskoj obnovi. Prvi je to projekt u obrazovanju na području grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima europskih fondova, a ukupni iznos sufinanciranja iznosi 5,6 milijuna kuna.

Pročitajte još

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija