Grad

STANOVNICI PORUČUJU Uređenje Lapadske obale u interesu je cijelog grada

Pozdravljamo inicijativu kojom se poziva na partnerstvo i dijalog u realizaciji ovog projekta i izražavamo svoju potpunu spremnost na suradnju i sudjelovanje na zajedničkom sastanku s gradskom upravom te predstavnicima koncesionara i ostalih gospodarskih subjekata koji obavljaju djelatnost na Lapadskoj obali – napisali su u otvorenom pismu stanovnici Lapadske obale, koji smatraju kako je njeno uređenje u interesu svih.

-Luka nautičkog turizma samo što nije otvorila svoja vrata nautičarima iz cijelog svijeta. Komunalna lučica je u prošloj godini dobila nove pontone i građani konačno imaju primjerene vezove za svoja plovila. Samo o uređenju i proširenju Lapadske obale nema konkretnih vijesti, osim nekoliko sastanaka s gradskom upravom na kojima smo informirani kako se otklanjaju projektno – tehničke zapreke za realizaciju projekta. Iako već pomalo umorni i siti praznih obećanja ne želimo vjerovati da ćemo zaista ostati zarobljenici narušenih odnosa između grada i koncesionara.

Iako smatramo da je uređenje Lapadske obale trebalo biti prvo na redu, i da javno uvijek treba imati prednost pred privatnim, svo proteklo vrijeme u kojem se gradila i uređivala luka nautičkog turizma i u kojem su se uredili komunalni vezovi, nitko od nas nije stajao na putu realizaciji ovih projekata koji zasigurno predstavljaju dodanu vrijednost našoj destinaciji. Isključivo smo se zalagali za suradnju i partnerski odnos, uvažavajući potrebe gospodarstvenika i ukazujući na komunalne i infrastrukturne probleme koje imamo i koje smo imali i prije izgradnje luke nautičkog turizma, a koji značajno narušavaju kvalitetu života svih nas.

Teška mehanizacija, kamioni i strojevi koji su korišteni za izgradnju luke nautičkog turizma, ali i drugih gospodarskih sadržaja na ovom prostoru dodatno su uništili ionako već teško oštećenu obalu pa su problemi koje imamo s plavljenjem obiteljskih kuća i čestim zatvaranjem prometa sve češći. Netko je dobro primijetio kako je Lapadska obala ostala uskraćena i za novogodišnju rasvjetu, vjerojatno jer tako teško oštećena i zanemarena ne daje lijepu sliku o gradu u blagdansko vrijeme. Uređena i proširena Lapadska obala zaista nije samo u interesu nas stanovnika i gospodarskih subjekata koji posluju na ovim potezu, nego je u interesu svih stanovnika ovog grada, jer bez njenog uređenja i proširenja teško će se realizirati projekt poticajne stanogradnje u Solitudu, a Babin Kuk i Solitudu će s vremenom ostati potpuno prometno izolirani od ostatka grada – napisali su stanovnici Lapadske obale.

Pročitajte još

BRANITELJ PERO BENDER Meni je ’95. stvar završila! Odabrao sam biti Pero glazbenik, a ne Pero ratni veteran!

Ivana Mijić Vulinović

PREDSTAVLJEN NOVI IZGLED SPOMEN SOBE Trebala bi biti dovršena do Feste sv. Vlaha!

Dulist

GRADONAČELNIK DOMINKU RADIĆU ‘Hvala od srca što nesebično pomažete ljudima’

Dulist