Grad

NOVČANE POTPORE Grad cijeni što oni njeguju tradiciju

Trideset dubrovačkih obrtnika, korisnika subvencija Grada Dubrovnika za tradicijske obrte, ovog je ponedjeljka u Velikoj vijećnici dobilo ugovore o subvencioniranju. Od tog broja 13 ih je u povijesnoj jezgri.

Naime, temeljem Natječaja za dodjelu subvencija tradicijskih dubrovačkih obrta u 2018. godini koji je proveo Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika odobreno je 30 subvencija tradicijskim deficitarnim obiteljskim obrtima, odnosno proizvodnim i uslužnim obrtima, otvorenim u povijesnoj jezgri. Naime, samo na području povijesne jezgre je 13 korisnika subvencija, a među njima i krojački obrt, frizer, dva zlatarska te jedan urarski obrt.

Kako navode iz Grada, za razliku od prethodnih godina kada su se subvencije isplaćivale za razdoblje od 6 mjeseci, korisnicima ovog programa u 2018. subvencije će se u mjesečnom neto iznosu od 2.000 kuna isplaćivati tijekom cijele godine.

-Zahvalni smo vam na vašoj ustrajnosti jer je vrlo teško danas, posebno ako radite u staroj gradskoj jezgri i bavite se tradicijskim zanatima, opstati na tržištu. Stoga smo odlučili dodatno vas potaknuti da se bavite svojom djelatnošću, da lakše nađete nasljednike u svom poslu i da nam građani budu zadovoljni jer dobivaju kvalitetnu uslugu – rekla je u ovom prigodom zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist

U Gruž stigle jelke, doznali smo cijene!

Dulist