Aktualno

STANOVNICI ‘BOURBONA’ FRANKOVIĆU ‘Izgradite nam lift ili pokretne skaline’

STANOVNICI 'BOURBONA' FRANKOVIĆU 'Izgradite nam lift ili pokretne skaline'

Stanovnici Ulice bana Josipa Jelačića, poznatijeg kao Bourbon, uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Matu Frankoviću u kojem traže da se u sklopu projekta sanacije ulice igradi lift ili pokretne stepenice kojima bi se spojila Ulica dr. Ante Starčevića. Podsjetimo, promet Ulicom bana Josipa Jelačića, na predjelu uz gradilište na kojem se izvode radovi iskopa privatnog investitora, zatvoren je u potpunoti početkom svibnja, a sve zbog opasnosti od urušavanja.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani, 

stanovnici Ul. bana Jelačića (Burbona) su u fazi prikupljanja potpisa za peticiju kojom tražimo da se u sklopu Projekta sanacije naše ulice izgradi lift ili pokretne stepenice kojima bi se spojila Ulica dr. Ante Starčevića, u kojoj prometuje javni gradski prijevoz, sa našom ulicom.

Mislim da nije potrebno da vam govorimo što svakodnevno proživljavamo, od straha do svakovrsnog ometanja normalnog života, od svibnja mjeseca kada se urušila naša ulica.

Vjerujemo u vašu dobronamjernost i brigu za ovaj grad i njegove stanovnike, pa vas molimo da zajedno sa Investitorom inkrimirane zgrade napravite lift ili pokretne stepenice koje bi bile spoj naše ulice i Kineskog zida sa JGP.

Na ovom području Grada nema adekvatnih stepenica prije zgrade Suda, osim stepenica u Ul. Žuljanskoj koje nisu primjerene ni divokozama.

Stanovnici ovog dijela Burbona i Kineskog zida, kojim ne prometuje JGP, većinom su stariji i bez auta, pa onda nije teško shvatiti kako im je doći do doma od zgrade Suda do kraja Burbona i Kineskog zida sa bursama sa pjace.

Na ovom mjestu gdje je sad gradilište, 2015. godine je prethodni gradonačelnik bio predvidio izgradnju lifta ili eskalatora i već je projekt bio izrađen, tako je bar bilo objavljeno u javnim glasilima. Projekt je navodno radio isti izrađivač koji sada radi Projekt sanacije.

Mišljenja smo da bi Grad skupa sa Investitorom zgrade mogao izgraditi lift ili pokretne stepenice što bi bila pravična naknada za sve što smo do sad pretrpili i što ćemo još dugo vremena biti primorani podnositi.

S poštovanjem,

Stanovnici Ul. bana Jelačića

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist