Aktualno

STANOVNICA OGORČENA ‘Libertasova 17-ica vozi samo do Brgata. Kako bismo trebali do Bosanke?’

Stanovnici Bosanke protekla su dva dana imali probleme s Libertasovom 17-icom koja vozi za ovo naselje, javljaju nam na naš redakcijski mail. Iako su iz Libertasa Dubrovnik proteklog utorka izvijestili kako će zbog izvođenja radova na cestovnoj infrastrukturi u Gornjem Brgatu doći do izmjene u trasi prometovanja linije 17 koja će s Pila prometovati do okretišta na Gornjem Brgatu te ponovno prema Pilama, to nije ostavilo dovoljno vremena da se stanovnici Bosanke organiziraju oko navedene promjene.

-Protekla dva dana ovaj je autobus vozio do Brgata te nije mogao dalje prometovati jer su na tom dijelu u tijeku radovi na asfaltiranju. Brgat je druga općina. Kakve veze mi s Bosanke imamo s Brgatom? Autobus nije mogao dalje voziti i ljude s Bosanke je ostavljao na Brgatu. Asfaltirano je, ne može se proći ni pješke ni autom. Na autobusu piše Pile-Bosanka, a on iskrcava ljude u drugoj općini. Moju gošću s malom bebom je isto iskrcao na Brgatu, a ja sam je uputila na taj autobus jer je gradski i trebao bi služiti nama građanima, tj. stanovnicima Bosanke udaljenih niti dva kilometra od Grada – istaknula je jedna od stanovnica Bosanke.

Naglasila je kako su nažalost prisiljeni plaćati taksi s Brgata do Bosanke.

-Gospodin Nardelli se pobrinuo za svoju općinu, a nas je naš gradonačelnik zaboravio. Put je katastrofa, a za do Srđa vam me treba ni pričati. Osobno dosta rijetko koristim taj autobus jer nije u skladu s mojim radnim vremenom. Prvi ide u 7 i 15, zadnji u 19 i 30. Ima oko šest polazaka s Pila, prilagođenih školskoj djeci, tako i njihovim rasporedima. Točnije, autobus vozi u totalnom neredu – ili umjesto njime pođeš mini busom pa se on pokvari ili se vratiš drugim busom – zaključila je u svom apelu ova stanovnica Bosanke naglasivši da je jako ljutita zbog ovakvog odnosa prema stanovnicima Bosanke.

Pročitajte još

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Misa i film uz 20. obljetnicu pohoda Ivana Pavla II. u Dubrovniku

Dulist

[FOTO] Završna izložba maturanata Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija