AktualnoUrednički izbor

STANOVNICA OGORČENA ‘Libertasova 17-ica vozi samo do Brgata. Kako bismo trebali do Bosanke?’

STANOVNICA OGORČENA 'Libertasova 17-ica vozi samo do Brgata. Kako bismo trebali do Bosanke?'

Stanovnici Bosanke protekla su dva dana imali probleme s Libertasovom 17-icom koja vozi za ovo naselje, javljaju nam na naš redakcijski mail. Iako su iz Libertasa Dubrovnik proteklog utorka izvijestili kako će zbog izvođenja radova na cestovnoj infrastrukturi u Gornjem Brgatu doći do izmjene u trasi prometovanja linije 17 koja će s Pila prometovati do okretišta na Gornjem Brgatu te ponovno prema Pilama, to nije ostavilo dovoljno vremena da se stanovnici Bosanke organiziraju oko navedene promjene.

-Protekla dva dana ovaj je autobus vozio do Brgata te nije mogao dalje prometovati jer su na tom dijelu u tijeku radovi na asfaltiranju. Brgat je druga općina. Kakve veze mi s Bosanke imamo s Brgatom? Autobus nije mogao dalje voziti i ljude s Bosanke je ostavljao na Brgatu. Asfaltirano je, ne može se proći ni pješke ni autom. Na autobusu piše Pile-Bosanka, a on iskrcava ljude u drugoj općini. Moju gošću s malom bebom je isto iskrcao na Brgatu, a ja sam je uputila na taj autobus jer je gradski i trebao bi služiti nama građanima, tj. stanovnicima Bosanke udaljenih niti dva kilometra od Grada – istaknula je jedna od stanovnica Bosanke.

Naglasila je kako su nažalost prisiljeni plaćati taksi s Brgata do Bosanke.

-Gospodin Nardelli se pobrinuo za svoju općinu, a nas je naš gradonačelnik zaboravio. Put je katastrofa, a za do Srđa vam me treba ni pričati. Osobno dosta rijetko koristim taj autobus jer nije u skladu s mojim radnim vremenom. Prvi ide u 7 i 15, zadnji u 19 i 30. Ima oko šest polazaka s Pila, prilagođenih školskoj djeci, tako i njihovim rasporedima. Točnije, autobus vozi u totalnom neredu – ili umjesto njime pođeš mini busom pa se on pokvari ili se vratiš drugim busom – zaključila je u svom apelu ova stanovnica Bosanke naglasivši da je jako ljutita zbog ovakvog odnosa prema stanovnicima Bosanke.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist