Crna kronika

STANJE U 6.30 Nema velikih otvorenih požara u Orebiću. Simović: ‘Moramo dobro paziti!’

STANJE U 6.30 Nema velikih otvorenih požara u Orebiću. Simović: 'Moramo dobro paziti!'

Vatrena fronta kod zaseoka Kajanovići-Glabalovo, te kod naselja Mokalo tijekom noći je zaustavljena i trenutno nema velikih otvorenih požara u Orebiću.

Vatrogasne snage cijelu su noć držale liniju obrane dugu tri kilometra od Postupa do Glabalova, a posao je otežavao jak vjetar. Meteorolozi za danas najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima koja će postepeno slabiti.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županija Stjepo Simović istaknuo je kako je situacija bolja, no kako vatrogasci naravno i dalje ostaju na terenu.

– Moramo dobro paziti, mjestimično ima manjeg plamena kojeg vjetar lako raplamsa. Požar je daleko od ugašenog zasada – rekao je Simović.

Na požaru je i dalje više stotina vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih krajeva Hrvatske, kao i pripadnici Hrvatske vojske i drugih interventnih službi. Tijekom jutra očekuje se ponovni dolazak kanadera.

Ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u srijedu 26. rujna u 8 ujutro u općini Orebić. Na sastanku će među ostalim biti i članovi Stožera Civilne zaštite Općine Orebić predvođeni načelnikom Stožera Kristijanom Kapitelijem i načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem, članovi Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predvođeni načelnikom Stožera Joškom Cebalom, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjedno–operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković i drugi.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist