Aktualno

STABLA NA PETCI, MIHAJLU, POVIŠE ČOKOLINA POŽUTJELA Miljas Đuračić: ‘To je zbog velike suše, kiša bi ih trebala obnoviti’

Što se događa s osušenim stablima na Petci, prema Mihajlu? – upitao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Krešimir Marković, a gradonačelnik mu je odgovorio kako trenutno nije upoznat s time, ali da će provjeriti.

Ova mjestimice požutjela sabla primijetili su nedavno i naši čitatelji, ne samo na Petci nego i u šumi poviše Čokolin, a mi smo odlučili provjeriti s ravnateljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijanom Miljas Đuračić radi li se isključivo o uobičajenoj jesenskoj pojavi ili je u pitanju nešto drugo.

-Koliko smo upoznati, ne događa se ništa neobično sa stablima. Radimo montoring potkornjaka te on u ovom razdoblju nije prisutan tako da se trenutno oko njega ne moramo brinuti. Stabla su požutjela zbog poprilično velikog sušnog razdoblja ove zime, treba im dobra kiša da ih natopi i onda bi se trebala obnoviti. Neki dan smo orezivali platanu u Trstenome i ostali smo iznenađeni da se jedna velika grana u potpunosti osušila jer nije bilo dotoka vode ni kapilarne vlage. To se ne događa samo na Petci, već se može primijetiti pojedinačno po gradu na više mjesta – istaknula je za DuList Miljas Đuračić.

 

Pročitajte još

S potvrdom po abonamenat samo jednom u školskoj godini

Dulist

29. GODINA POSLIJE Operacija Konavle

Dulist

OBAVIJEST ELEKTROJUGA Tko je u četvrtak i petak bez struje?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija