Aktualno

STABLA NA PETCI, MIHAJLU, POVIŠE ČOKOLINA POŽUTJELA Miljas Đuračić: ‘To je zbog velike suše, kiša bi ih trebala obnoviti’

STABLA NA PETCI, MIHAJLU, POVIŠE ČOKOLINA POŽUTJELA Miljas Đuračić: 'To je zbog velike suše, kiša bi ih trebala obnoviti'

Što se događa s osušenim stablima na Petci, prema Mihajlu? – upitao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Krešimir Marković, a gradonačelnik mu je odgovorio kako trenutno nije upoznat s time, ali da će provjeriti.

Ova mjestimice požutjela sabla primijetili su nedavno i naši čitatelji, ne samo na Petci nego i u šumi poviše Čokolin, a mi smo odlučili provjeriti s ravnateljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijanom Miljas Đuračić radi li se isključivo o uobičajenoj jesenskoj pojavi ili je u pitanju nešto drugo.

-Koliko smo upoznati, ne događa se ništa neobično sa stablima. Radimo montoring potkornjaka te on u ovom razdoblju nije prisutan tako da se trenutno oko njega ne moramo brinuti. Stabla su požutjela zbog poprilično velikog sušnog razdoblja ove zime, treba im dobra kiša da ih natopi i onda bi se trebala obnoviti. Neki dan smo orezivali platanu u Trstenome i ostali smo iznenađeni da se jedna velika grana u potpunosti osušila jer nije bilo dotoka vode ni kapilarne vlage. To se ne događa samo na Petci, već se može primijetiti pojedinačno po gradu na više mjesta – istaknula je za DuList Miljas Đuračić.

 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist