DuList IN

St. Pietro – mali raj stvoren za uživanje

st pietro 7

Samo na nekoliko minuta plovidbe od Cavtata, na otočiću Supetru, smjestio se restoran i lounge bar St. Pietro. Već drugu godinu zaredom predstavlja ugodno mjesto za odmor i gastronomski užitak. Već se na prvu dobije dojam svojevrsne mirnoće i ‘bijega’ od gužve, ali i bogatstva raznog zelenila.

Upravo se, prilikom uređenja otoka, velika pozornost usmjerila na njegovanje zelenih površina, kao i na sadnju cvijeća, biljaka i začina koji su nadopunili ugođaj boravka u St. Pietru. Stoga ni ne čudi kako je najveći fokus restorana stavljen na svježinu svakog sastojka i začina koji čine njihova jela i koktele.

Tu svježinu ostvaruju spomenutim uzgojem raznih začina i biljaka na otoku, ali i kroz suradnju s lokalnim OPG-ovcima i ribarima, naglasio je PR & manager Bruno Čular. Posebnost u njihovoj ponudi predstavlja gastro shop.

st pietro 5

U gastro shopu svaki se gost može upoznati s ulovom dana. Osim odabira svježe ribe, gost može izabrati i vrhunske komade mesa, kao što je ‘Tomahawk Ribeye’ odrezak. U tim trenucima većina njih se odluči i na neko od premium etiketa vina te pjenušaca iz impresivne kolekcije. Čular otkriva i kako bi iduće godine mogli ostvariti zanimljiv cilj. To je proizvodnja vlastitog maslinovog ulja kojeg bi u budućnosti posluživali svojim gostima i posjetiteljima.

Zalazak sunca
St. Pietro je idealno mjesto stvoreno za cjelodnevni odmor. Svaki posjetitelj može pronaći svoj kutak za uživanje na otoku. Svi objekti izgrađeni su u skladu i harmoniji s prirodom. Korišteni su materijali kao što su drvo i kamen, a sve kako se ne bi narušila lijepa, prirodna oaza.

Otok je podijeljen na lounge dio, restoran i ‘cabane’ iz kojih se pružaju pogledi na zidine, otoke Mrkan i Bobaru, Župu dubrovačku te cavtatski arhipelag. Veliki broj posjetitelja svoj će stol najčešće rezervirati u predvečernjim satima.

st pietro 1

— Razlog tomu je spektakularan zalazak sunca koji ostavlja bez daha. Za mene je to jedan od ljepših zalazaka koje sam ikad vidio, a vjerujem i gostima – dodao je Čular.

Kokteli s potpisom
Gastronomski užitak također je jedan od razloga zbog kojih se gosti vraćaju u St. Pietro. U lounge meniju mogu birati među ostalim između finger food zalogaja, kao i raznih burgera. Treba istaknuti kako burgere čini domaće brioche pecivo, domaće meso te umaci. ‘Cijela proizvodnja odvija se na otoku’, ističe Čular.

st pietro 4

U restoranu će se tijekom ove godine izmjenjivati sezonski jelovnici, ali će u svakom biti naglasak na vrhunsku i svježu gastronomsku ponudu te namirnice. Gosti svoje jelo mogu začiniti bogatim izborom pića, vina i koktela s potpisom koji se poslužuju u posebno izrađenim posudama. Otok privlači brojna društva, prijatelje i obitelji koji žele uživati u čarima otoka.

No, St. Pietro je stvoren i za posebna događanja te prilike. Svakako, uvijek se trude napraviti sve kako bi svaki gost bio zadovoljan nakon boravka na otoku. To dokazuju i brojne dobre povratne informacije koje su dobili od posjetitelja. Party otvorenja održava se danas, a za nastupit će kraljica house glazbe Barbara Tucker.

st pietro 8


SURADNJA S LOKALNOM ZAJEDNICOM
Donacije Zakladi ‘Otac Ivan Fiorović’

St. Pietro smatra izuzetno važnom suradnju s lokalnom zajednicom.

— Na našim menijima, pored određenih artikala možete pronaći naš logo u obliku ključa. Ako gost naruči jelo koje uz sebe ima taj znak, pet posto od tog iznosa doniramo Zakladi ‘Otac Ivan Fiorović’ kako bismo pomogli potrebitima i osnažili lokalnu zajednicu – naglasio je PR & Manager Bruno Čular.

ZNAČAJNA POVIJEST
Zašto St. Pietro?
Kroz naziv restorana i lounge bara St. Pietro provlači se značajna povijest.

— Otok Supetar ima daleku povijest, kao i duboku povezanost s Dubrovačkom Republikom. Na njemu se nalaze ostaci crkve i samostana Sv. Petra. U povijesti se prvi put spominje kao San Pietro in media mare (Sveti Petar usred mora). Zbog te povezanosti s poviješću odlučili smo nazvati objekt St. Pietro. Isto tako, naš logo je ključ Svetog Petra – istaknuo je PR & Manager Bruno Čular.

Foto PR

Pročitajte još

POSLUŠAJTE SINGL JOSIPA BAČIĆA ‘S nonom sam vježbao pjevati još dok nisam praktički znao ni pričati’

Dulist

PLESNI STUDIO LAZARETI NA ADRIATIC DANCE FESTU ‘Velika konkurencija i odličan plasman naših cura!’

Dulist

[FOTO/VIDEO] ‘Priča bez imena’ Plesnog studija 3v

Dulist