Aktualno

ST. PIETRO Mali raj nadomak Cavtata

Otok Supetar, smješten samo nekoliko minuta plovidbe od idiličnog Cavtata, krije pravi dragulj za ljubitelje uživanja – St. Pietro. Ovaj restoran i lounge bar, smješten na otočiću Supetru, već je drugu godinu zaredom omiljeno mjesto za odmor i gastronomski užitak. Svojom prvom posjetom osjetit ćete nevjerojatnu mirnoću i bijeg od gradske vreve, uronjeni u zelenilo oko vas. Posebna pažnja posvećena je očuvanju zelenih površina i cvjetnih vrtova tijekom uređenja otoka. Svaki detalj je pomno promišljen kako bi se osiguralo savršeno iskustvo boravka u St. Pietru. Ono što čini ovaj restoran posebnim je fokus na svježini svakog sastojka i začina koji se koriste u pripremi jela i koktela. Svježinu osiguravaju uzgojem raznih začina i biljaka na otoku te suradnjom s lokalnim OPG-ovcima i ribarima. U njihovom gastro shopu, svaki gost može odabrati svježe ulovljenu ribu ili vrhunski komad mesa poput ‘Tomahawk Ribeye’ odreska. Osim toga, tu je i impresivna kolekcija premium vina i pjenušaca, čime će vaše iskustvo biti potpuno.

Spektakularan zalazak
St. Pietro je savršeno mjesto za cjelodnevni odmor i svaki posjetitelj može pronaći svoj kutak za uživanje na otoku. Svi objekti su izgrađeni u skladu s prirodom, koristeći materijale kao što su drvo i kamen kako bi se očuvala prirodna ljepota oaze. Otok je podijeljen na lounge dio, restoran i ‘cabane’ s predivnim pogledom na zidine, otoke Mrkan i Bobaru, Župu dubrovačku i cavtatski arhipelag. Najveći broj posjetitelja rezervira svoje stolove u predvečernjim satima kako bi svjedočili spektakularnom zalasku sunca koji ostavlja bez daha.

Kokteli s potpisom


Gastronomski užitak je još jedan razlog zbog kojeg se gosti vraćaju u St. Pietro. U lounge meniju možete pronaći raznovrsne finger food zalogaje i ukusne burgere, pri čemu je istaknuto da se svi burgeri pripremaju s domaćim brioche pecivom i domaćim mesom. Također, tijekom godine će se u restoranu izmjenjivati sezonski jelovnici s naglaskom na vrhunsku i svježu gastronomsku ponudu. Gosti mogu upotpuniti svoje obroke bogatim izborom pića, vina i koktela s potpisom, posluženih u posebno izrađenim posudama. Otok privlači brojna društva, prijatelje i obitelji koji žele uživati u čarima otoka. St. Pietro također nudi savršen ambijent za posebne događaje i prilike, a njihov trud da svaki gost bude zadovoljan očituje se u brojnim pozitivnim povratnim informacijama koje su dobili od posjetitelja.

Suradnja s lokalnom zajednicom
Naravno, St. Pietro također cijeni suradnju s lokalnom zajednicom i podržava Zakladu ‘Otac Ivan Fiorović’. Kroz njihove menije, možete pronaći odabrane artikle označene njihovim logom u obliku ključa. Kada gost naruči takav artikl, pet posto od iznosa donira se ovoj zakladi kako bi se pomoglo potrebitima i osnažila lokalna zajednica. Naziv ‘St. Pietro’ ne nosi samo gastronomsku reputaciju, već i duboku povijest i povezanost s otokom Supetrom. Otok je bogat povijesnim ostacima, uključujući crkvu i samostan sv. Petra. Stoga ime ‘St. Pietro’ odražava tu povijest i povezanost s Dubrovačkom Republikom, čime se čuva naslijeđe otoka. Logo St. Pietra također je ključ sv. Petra, podsjećajući na bogatu povijest ovog prekrasnog mjesta.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PREDSTAVLJENA ‘PRIČA O JEŽU JUGAŠU’ Maro Joković: Poput Malog princa, namijenjena djeci, ali ima jednu duboku poruku

Dulist

S polica trgovačkog lanca povlači se adventski kalendar

Dulist