Sport

‘SRETNA SAM I UZBUĐENA’ Sjajnom igrom Lucija Ćirić-Bagarić otvorila put do svog prvog WTA turnira

blank

Devetnaestogodišnja tenisačica Lucija Ćirić-Bagarić, upala je u kvalifikacije prestižnog WTA 2023 Zavarovalnica Sava Ljubljana vrijednog 125.000 dolara koji će se održati od 11. do 17. rujna. To će za Luciju biti prvi nastup na WTA rangu kojeg je zaslužila vrhunskom igrom ovog ljeta igrajući, u malo više od mjesec dana, tri finala dvadesetpetice – u Estoniji, Danskoj i Rumunjskoj. Izvrsna igra u finalima i osvajanje ITF W25 u Kogu tako su Luciju dovele do 301. mjesta na WTA ljestvici, što je preko 200 mjesta od početka ljetne sezone. Na ljestvici igračica do 20 godina Lucija tako zauzima visoko 34. mjesto, dok će kad se objavi nova službena ljestvica s prikupljenim bodovima biti u prvih 30 mladih, te ujedno i ući u velikih TOP 300 tenisačica svijeta. Tim rankingom Luciji se otvaraju mogućnosti za ulaske u jače turnire i mogućnost skupljanja bodova za ostvarenje cilja – ulazak u kvalifikacije Australian Open-a početkom iduće godine.
-Veoma sam sretna i uzbuđena što ću zaigrati na ovom turniru koji je moj prvi WTA turnir i vjerujem da ću ga uvijek pamtiti. Nakon izvrsne ljetne sezone u kojoj sam pokazala naporan trud i rad proteklih pripremnih mjeseci, prve osvojene dvadesetpetice i dva odigrana finala, otvorila sam put do prvog WTA turnira. Ovaj turnir prilika mi je da odmjernim snage s vrhunskim svjetskim tenisačicama i steknem novo iskustvo igranja na višoj razini, gdje cilj mi je ući u glavni turnir i pokazati tenis kakav mogu igrati – brz i napadački – rekla je Lucija nakon vijesti o ulasku na listu igračica WTA Ljubljana.
Na turniru u Ljubljani Lucija će u ponedjeljak, 11. rujna igrati kvalifikacije u kojim se nalazi osam igračica od kojih njih četiri ulaze u glavni turnir. Na ovom turniru zaigrat će još dvije Hrvatice – Antonia Ružić koja će također iz kvalifikacija pokušati svoje mjesto dobiti u glavnom turniru i Jana Fett koja je sa svojim rankingom 249. Tenisačice ušla direktno u glavni turnir. Prva nositeljica WTA Ljubljana je Fancuskinja Alize Cornet (WTA 66.), a na turniru će zaigrati još tri tenisačice iz top 100, što govori i o jakosti ovog turnira.
Lucija će svoju protivnicu saznati tek u nedjelju nakon objave ždrijeba turnira, ali kako sama kaže ‘Spremna sam na sve’.
Dugogodišnji trener Damjan Peterlin osvrnuo se na Lucijinu igru i rezultate koji su je doveli do prilike za prvim debitantskim nastupom.
-Lucija je ovog ljeta pokazala svoju borbenost na terenu, odličnu igru i dominaciju na terenu, kao i veliku motivaciju i želju za ulaskom u top 300 što je jedan posve novi level na svjetskoj razini.Tim rankingom otvaraju joj se novi, bolji, jači turniri i prilika da napravi još jedan veliki iskorak u svojoj karijeri – rekao je trener.

Pročitajte još

UZ MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE U subotu treći Lapad Run

Dulist

U PLOČE DOLAZI HAJDUK Jadran pobijedio Belišće, ugostit će branitelja naslova

Dulist

Bijač obranama peteraca zaustavio Jugaše

Dulist