Grad

SREDSTVIMA IZ PRORAČUNA Grad vatrogascima kupuje novi brod

SREDSTVIMA IZ PRORAČUNA Grad vatrogascima kupuje novi brod

Na 25. sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, kojom je predsjedao gradonačelnik Mato Franković, donesen je Pravilnik o unutarnjem redu s koeficijentima plaća na osnovu novog kolektivnog ugovora, prihvaćenog na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na temelju kojeg će se Dubrovačkim vatrogascima povećati plaće te će dobiti i bolje radne uvjete.

Detalje su predstavili zapovjednik JVP ‘Dubrovački vatrogasci’ Stijepko Krilanović i tajnik Emilio Puljizević. Ovom su prigodom vatrogasci zahvalili gradonačelniku, istaknuvši kako je jedan od rijetkih koji je pokazao interes za vatrogasce i probleme s kojima se susreću.

-Ono što smo obećali u predizbornoj kampanji to smo i odradili – rekao je gradonačelnik Franković.

Donesena je i odluka o početku postupka javne nabave za novi vatrogasni brod. Naime, planira se nabava polivalentnog plovila do 12 metara dužine, kojeg bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora. Sredstva za kupnju ovog broda, kao i za njegov rad i održavanje, osigurat će se u proračunu Grada.

-Za sada nemamo adekvatnu brzinu reakcije za slučajeve požara na otocima i tu ovisimo o DVD-ovima. A ako većina ostalih obalnih gradova u Hrvatskoj može imati ovakav brod, onda može i Dubrovnik. Prioritet ovog broda je gašenje požara, ali može pomoći i u ostalim hitnim intervencijama – naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Na sjednici je donesena i odluka o raspodjeli sredstava Turističke zajednice Grada Dubrovnika u iznosu od 150.000 kuna, kojima će se sufinancirati DVD-ovi koji rade na pripremi i unapređenju turističke sezona.

S obzirom da je svibanj mjesec zaštite od požara tim se povodom planira nabavka vatrogasnih aparata za gašenje početnih požara za domaćinstva na području Grada gdje je, s obzirom na požarno opterećenje i dostupnost objekata, otežano gašenje. Namjerava se nabaviti nešto više od tisuću komada aparata-sprejeva, a za početak će se podijeliti stanovnicima gradske jezgre, Gornjeg Konala i ulice Stjepana Cvijića. U ovu svrhu će se osigurati oko 200.000 kuna u gradskom proračunu.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist