Grad

SREDSTVIMA IZ PRORAČUNA Grad vatrogascima kupuje novi brod

Na 25. sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, kojom je predsjedao gradonačelnik Mato Franković, donesen je Pravilnik o unutarnjem redu s koeficijentima plaća na osnovu novog kolektivnog ugovora, prihvaćenog na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na temelju kojeg će se Dubrovačkim vatrogascima povećati plaće te će dobiti i bolje radne uvjete.

Detalje su predstavili zapovjednik JVP ‘Dubrovački vatrogasci’ Stijepko Krilanović i tajnik Emilio Puljizević. Ovom su prigodom vatrogasci zahvalili gradonačelniku, istaknuvši kako je jedan od rijetkih koji je pokazao interes za vatrogasce i probleme s kojima se susreću.

-Ono što smo obećali u predizbornoj kampanji to smo i odradili – rekao je gradonačelnik Franković.

Donesena je i odluka o početku postupka javne nabave za novi vatrogasni brod. Naime, planira se nabava polivalentnog plovila do 12 metara dužine, kojeg bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora. Sredstva za kupnju ovog broda, kao i za njegov rad i održavanje, osigurat će se u proračunu Grada.

-Za sada nemamo adekvatnu brzinu reakcije za slučajeve požara na otocima i tu ovisimo o DVD-ovima. A ako većina ostalih obalnih gradova u Hrvatskoj može imati ovakav brod, onda može i Dubrovnik. Prioritet ovog broda je gašenje požara, ali može pomoći i u ostalim hitnim intervencijama – naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Na sjednici je donesena i odluka o raspodjeli sredstava Turističke zajednice Grada Dubrovnika u iznosu od 150.000 kuna, kojima će se sufinancirati DVD-ovi koji rade na pripremi i unapređenju turističke sezona.

S obzirom da je svibanj mjesec zaštite od požara tim se povodom planira nabavka vatrogasnih aparata za gašenje početnih požara za domaćinstva na području Grada gdje je, s obzirom na požarno opterećenje i dostupnost objekata, otežano gašenje. Namjerava se nabaviti nešto više od tisuću komada aparata-sprejeva, a za početak će se podijeliti stanovnicima gradske jezgre, Gornjeg Konala i ulice Stjepana Cvijića. U ovu svrhu će se osigurati oko 200.000 kuna u gradskom proračunu.

Pročitajte još

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Položeni vijenci na spomen obilježljima, večeras ne propustite ‘Ljude od mora’

Dulist

Maturantice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Mara Bezek i Laura Kursar donose nagrade s natjecanja Match Race!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija