Grad

GRADNJA PROČISTAČA Montiraju se cjevovod, strojarska i elektro oprema

Iz Gradske uprave izvijestili su o tijeku radova na izgradnji uređaja za pročišćivanje pitke vode u Komolcu.

-Na gradilištu se radovi odvijaju u skladu s planovima te na više pozicija istovremeno, a izvješće o statusu i tijeku radova na ovom važnom komunalnom projektu gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću podnijeli su predstavnici izvođača radova. Završena je izvedba armiranobetonske konstrukcije zgrade, dok je u podrumskoj etaži građevine, nakon provedenih obrtničkih radova, u tijeku montaža strojarske opreme i cjevovoda kako i montaža elektro opreme – ističu iz Grada.

Podsjetimo, u podrumu je glavni cijevni razvod cjelokupnog postrojenja, a paralelno se provodi i tzv. suho funkcionalno ispitivanje ugrađene strojarske opreme te ispitivanje elektro-ormara. U prizemlju građevine obrtnički radovi se primiču kraju dok će se montaži opreme pristupiti već sljedeći tjedan.

-Od ostalih radova izvan glavne građevine pročistača napreduju radovi na izgradnji potpornog zida u dužini 80 metara i visine 4 metra, a koji je preduvjet za ostale radove na području zahvata interne prometnice. Također, izvedeno je i premoštenje obilaznog cjevovoda DN600 milimetara do betonskog vodonosnog kanala u hidrotehničkom tunelu te je započet iskop za postavljanje vanjskog cjevovoda – stoji u obavijesti Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija