Sport

SREBRNI IZ RIJA Vaterpolisti najuspješnija momčad 2016.

vaterpolo reprezentacija euro 2016

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja se ove godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru okitila srebrnom medaljom, proglašena je u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora za najbolju hrvatsku momčad na svečanosti Veliki dan hrvatskog sporta u hotelu Westin.

Među nagrađenima našli su se aktualni Jugaši Marko Bijač, Maro Joković, Luka Lončar, Javier Garcia i Marko Macan, kao i bivši Jugovi igrači Andro Bušlje i Sandro Sukno. Uz njih, nagrađeni su i Luka Bukić, Damir Burić, Josip Pavić, Antonio Petković, Anđelo Šetka i Ivan Krapić.

Najuspješnija sportašica je Sandra Perković, a najuspješniji sportaš Josip Glasnović. Najuspješnija ekipa je hrvatska karate reprezentacija, a najuspješniji par su Šime Fantela i Igor Marenić te Martin i Valent Sinković.

Najuspješniji treneri su Nikola Bralić, Edo Fantela i Edis Elkasović, dok je nagradu za sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu dobila hrvatska Davis Cup reprezentacija. Nagrada za Fair Play dodijeljena je Damiru Martinu.

Dobitnici ovogodišnjeg posebnog priznanja HOO-a za promicanje sporta su Jurica Gizdić i Bruno Kovačević.

Nagrađeni najvećom Nagradom HOO-a ‘Matija Ljubek’ za životno djelo u području sporta su Mirjana Ognjenović, Milan Markežić, Nikola Pilić, Hrvatski judo savez te Teniski klub Donji Miholjac.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist