Politika

SRĐEVCI REAGIRALI ‘Replika Onofrijeve česme od boca je neprimjereni kičeraj!’

SRĐEVCI REAGIRALI 'Replika Onofrijeve česme od boca je neprimjereni kičeraj!'

Kandidacijska lista grupe birača ‘Srđ je Grad’ reagirala je na današnje postavljanje replike Onofrijeve česme od bočica Coca Cole na Trgu oružja.

Reakciju koju su uputili na adresu Gradske uprave prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani,
Slijedom Vašeg dopisa na temu prijedloga Coca Cola HBC Hrvatska d.o.o. od 13. srpnja ove godine, a vezano uz prijedlog iste tvrtke za postavljanje replike Onofrijeve česme na Trgu oružja u razdoblju od 15. srpnja do 15. kolovoza ove godine, KLGB Srđ je Grad izražava svoje protivljenje navedenom prijedlogu.

Navedeni prijedlog replike koji se sastoji od praznih Coca Cola bočica smatramo neprikladnim kičerajem, neprimjerenim jednom od glavnih gradskih arhitektonskih obilježja. Prijedlog više sliči pokušaju imitacije trećerazrednih suvenira kakvi se proizvode na Dalekom istoku i nažalost prodaju kao autentični proizvodi ovog podneblja.

U tom smislu i prijedlog lokacije posve je neprikladan jer pokazuje nerazumijevanje i negaciju gradskih prostora.

Sukobiti takvo kič djelo s gradskim vizurama unutar zidina bilo bi prilično neukusno. Gradske znamenitosti, posebno u prostoru Grada ne trebaju se prostituirati na ovakav način.

Termin u kojem se planira instalacija izvesti i dinamika korespondencije s gradskom upravom pokazuje svu neozbiljnost i besmislenost ovakvog projekta. Grad Dubrovnik ne treba pristajati na stihijski pristup bilo kakvim, pa ni ovakvim projektima.

Naposljetku dozvolite primijetiti kako ne vidimo razloga pristati na ovakav projekt dok na pravoj Onofrijevoj česmi Coca Cola ne bude točila barem iz svake druge špine. Grad smo s velikom proračunom koji tako nešto sigurno može priuštiti, a i led iz obližnjih ugostiteljskih objekata ne bi bilo problem iskrcati u fontanu:)

Predlažemo i nekoliko novih ideja:
Durex – zvonik ili Orlandov stup
Stradun – keramičke pločice sa sustavom podnog grijanja
akvarij – riblji restoran
Pustijerna – ljetni paintball kamp“

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist