Politika

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Nakon što je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svojim društvenim mrežama ponovno kritizirao vlasnika Marine Frapa Franja Pasalića, čiji su predstavnici mjerili s geodetima kako bi vidjeli radi li Grad Dubrovnik Lapadsku obalu po građevinskoj dozvoli te je pritom prozvao i oporbu da je ‘nema da se uhvate za isti štap’, ovog su se utorka oglasili iz Srđ je Grad. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Vezano za sukob ove gradske vlasti i koncesionara marine na Lapadskoj obali jučer se oglasio gradonačelnik Franković prozivajući oporbu sljedećim riječima: ‘A ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap….nema ih…’

Gradonačelnika stoga valja podsjetiti.

1. Lokacijsku dozvolu za ruglo na Lapadskoj obali izdalo je 2014. godine Ministarstvo graditeljstva na čelu s Ankom Mrak Taritaš, tada članicom HNS-a. Sljedeće je godine ista ta Vlada, ponovno protuzakonito, dodijelila koncesiju tvrtki Laguna trade. Mi iz Srđ je Grad tada smo kumili i molili upravu Luke Dubrovnik da na vrijeme pokrene upravni spor protiv odluke Vlade. Uzalud. Gdje je tada bio Mato Franković, u to vrijeme predsjednik Odbora ‘oporbenog’ HDZ-a Grada Dubrovnika? Nigdje. Iz mišje rupe, uhljebljen u ACI marini, nije progovarao.

2. Odluku o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra za izgradnju budućeg rugla u Gruškom zaljevu izdalo je 2015. godine Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Mi iz Srđ je Grad znamo da smo glasali protiv. Sjeća li se Mato Franković, tadašnji direktor ACI marine u Komolcu, predsjednik gradskog Odbora HDZ-a i ‘oporbeni’ predsjednik Gradskog vijeća kako je on glasao?

3. 2016. godine, na Lapadskoj obali, pred ulazom u buduće ruglo, održan je prosvjed građana.
Mi, srđevci, bili smo na prosvjedu. Od ‘oporbenog’ Mata, predsjednika Gradskog vijeća, predsjednika gradskog Odbora HDZ-a i direktora ACI marine u Komolcu na prosvjedu ni traga ni glasa.

Što se istog štapa tiče, rado ćemo se uhvatiti za isti štap s gradonačelnikom onda kada povede rat protiv Pašalića iz vlastitih redova. Prije toga, uhvatiti se za isti štap značilo bi da favoriziramo Njavre – poručili su priopćenjem Srđevci.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA IZ LISINSKOG] Plenković: Tuđmanova politička ostavština je sve što danas živimo

Dulist

Vlahu Kljunku novi mandat na čelu Linđa

Dulist

Franković gorljivo brani Vlahušića: Imao je sjajnih ideja. Ima ih i danas!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija