Politika

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Nakon što je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svojim društvenim mrežama ponovno kritizirao vlasnika Marine Frapa Franja Pasalića, čiji su predstavnici mjerili s geodetima kako bi vidjeli radi li Grad Dubrovnik Lapadsku obalu po građevinskoj dozvoli te je pritom prozvao i oporbu da je ‘nema da se uhvate za isti štap’, ovog su se utorka oglasili iz Srđ je Grad. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Vezano za sukob ove gradske vlasti i koncesionara marine na Lapadskoj obali jučer se oglasio gradonačelnik Franković prozivajući oporbu sljedećim riječima: ‘A ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap….nema ih…’

Gradonačelnika stoga valja podsjetiti.

1. Lokacijsku dozvolu za ruglo na Lapadskoj obali izdalo je 2014. godine Ministarstvo graditeljstva na čelu s Ankom Mrak Taritaš, tada članicom HNS-a. Sljedeće je godine ista ta Vlada, ponovno protuzakonito, dodijelila koncesiju tvrtki Laguna trade. Mi iz Srđ je Grad tada smo kumili i molili upravu Luke Dubrovnik da na vrijeme pokrene upravni spor protiv odluke Vlade. Uzalud. Gdje je tada bio Mato Franković, u to vrijeme predsjednik Odbora ‘oporbenog’ HDZ-a Grada Dubrovnika? Nigdje. Iz mišje rupe, uhljebljen u ACI marini, nije progovarao.

2. Odluku o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra za izgradnju budućeg rugla u Gruškom zaljevu izdalo je 2015. godine Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Mi iz Srđ je Grad znamo da smo glasali protiv. Sjeća li se Mato Franković, tadašnji direktor ACI marine u Komolcu, predsjednik gradskog Odbora HDZ-a i ‘oporbeni’ predsjednik Gradskog vijeća kako je on glasao?

3. 2016. godine, na Lapadskoj obali, pred ulazom u buduće ruglo, održan je prosvjed građana.
Mi, srđevci, bili smo na prosvjedu. Od ‘oporbenog’ Mata, predsjednika Gradskog vijeća, predsjednika gradskog Odbora HDZ-a i direktora ACI marine u Komolcu na prosvjedu ni traga ni glasa.

Što se istog štapa tiče, rado ćemo se uhvatiti za isti štap s gradonačelnikom onda kada povede rat protiv Pašalića iz vlastitih redova. Prije toga, uhvatiti se za isti štap značilo bi da favoriziramo Njavre – poručili su priopćenjem Srđevci.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija