Politika

Srđ je Grad: Vlahušić progutao udicu

Kandidacijska lista građana birača „Srđ je Grad“ uputila je jutros priopćenje pred 2. sjednicu Gradskoga vijeća na kojoj bi se trebala donijeti odluka o Urbanističkom planu uređenja ŠRC-a s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Vlahušić  progutao udicu

Dvanaest kritičnih točaka Urbanističkog plana uređenja športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug, koje smo u formi amandmana predložili Gradskoj upravi , gradonačelnik  je Vlahušić  kao mamac spremno progutao, ne mogavši  pritom prihvatiti ono najteže, a to je smanjenje obuhvata i to da troškovi infrastrukture budu jedino obveza investitora.

Dakle, ono na što gradonačelnik Vlahušić ne može i ne želi pristati ono je što on naziva smanjenjem  zelene površine,  a što je u stvarnosti prepolovljenje izgradnje koje bi svelo obuhvat u zakonske okvire. Takva gradonačelnikova odluka za Aarona Frenkela  zasigurno ne bi bila prihvatljiva.

Preostalih jedanaest amandmana koje gradonačelnik navodno prihvaća odnose se na troškove infrastrukture. U amandmanima smo tražili da troškove infrastrukture snosi investitor, a ne građani, bilo kroz gradski ili državni proračun. Ponavljamo, te je amandmane gradonačelnik samo navodno prihvatio, tumačeći ih i manipulirajući njima na sebi svojstven način.

Zasigurno je i ostalim vijećnicima, nakon iščitavanja dostavljenih materijala,  jasno da je ovakav predloženi plan prepun nedostataka, nedorečenosti  i temelji se na nezakonitim podlogama i kao takav ne smije biti izglasan.
 
KLGB  Srđ je Grad“

Obavijest Inicijative 'Srđ je naš'
Inicijativa Srđ je naš okupit će se danas, 30. srpnja 2013. u 16 sati ispred Gradske Vijećnice kako bi pozvali vijećnike da glasuju protiv izdajničkog dokumenta nazvanog UPU Srđ te tako spase svoj obraz i budućnost Grada – navode Srđevci.

Pročitajte još

Nikša Vukas: ‘Ovo je politički okršaj s ljudima koji ti smetaju’

Dulist

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija