Crna kronika

Srbin švercao Kosovare u EU

Državljanin Srbije uhićen je u namjeri ilegalnog prebacivanja četiri državljana Kosova u zemlje Europske unije.

Naime, u srijedu, 10. listopada, na trajektnom pristaništu u Trpnju, policijski službenici Policijske postaje Ston zatekli su 26-godišnjeg državljanina Srbije i četiri državljana Kosova, u dobi od 15 do 28 godina, koji su zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice uhićeni i dovedeni u prostorije policije.

Utvrđeno je da su državljani Kosova dan ranije, dakle 9. listopada u večernjim satima ilegalno pješice prešli državnu granicu između Crne Gore i Hrvatske, nakon čega su se prema prethodnom dogovoru ukrcali u vozilo državljanina Srbije s namjerom da ih preveze prema zemljama EU.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima državljanin Srbije će tijekom dana uz optužni prijedlog bit doveden u Prekršajni sud u Korčuli, dok je državljanima Kosova doneseno Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Pročitajte još

PROMETNA NESREĆA NA ILIJINOJ GLAVICI Dvije osobe zatražile liječničku pomoć

Dulist

PROMETNA U ZATON DOLIMA Vozilo se zabilo u brdo, ima ozlijeđenih

Dulist

Lokaliziran požar otvorenog prostora u Komolcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija