Grad

SPRAVE ZA ISTEZANJE, FITNESS SET Franković u điru novouređenom hodačkom stazom u Solitudu

SPRAVE ZA ISTEZANJE, FITNESS SET Franković u điru novouređenom hodačkom stazom u Solitudu

Povodom Svjetkog dana kretanja gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je novouređenu hodačku stazu ‘Hodanjem do zdravlja’, koja je opremljena u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ”Živjeti zdravo”, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije. Staza u Solitudu, na potezu od JC Orsan do Plaže Mandrač, označena je tablama te opremljena spravama za istezanje, kardiovaskularne i vježbe snage, kao i fitness setom za osobe u invalidskim kolicima. Staza je ujedno opremljena LED svjetiljkama, koševima za otpatke i stalcima za bicikle te stolićem i klupom za prematanje i dojenje. Sprave su postavljenje na dvije lokacije – u Solitudu kod istezališta i kupališta te na plaži Mandrač.

-U suradnji Grada Dubrovnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo postavili smo sprave sukladno strategiji sporta Grada Dubrovnika. Riječ je o spravama za razvoj tijela. Grad Dubrovnik investirao je 80 tisuća kuna i Hrvatski zavod za javno zdravstvo 80 tisuća kuna. Grad nije jedini koji sudjeluje u ovom projektu, već i cijeli niz gradova u Hrvatskoj na današnji dan kroz ovaj projekt promiče kretanje kao jednu od važnih funkcija. Svjesni smo kako po indeksu pretilosti i dalje imamo problema i da se kontinuirano promovira sport i zdravo življenje – rekao je Franković.

Dodao je također kako Grad ima u planu obnoviti ovaj dio šetnice u Solitudu.

-On je obuhvaćen projektom aglomeracije Dubrovnika, ide prvo izrada kanalizacijske, vodoopskrbne i elektromreže, a akon toga se kreće u uređenje šetnice – naglasio je Franković.

Inače, HZJZ je kroz Nacionalni program ‘Živjeti zdravo’ osmislio javnozdravstvenu akciju ‘Hodanjem do zdravlja’ i implementirao je u svim županijama. Cilj je naglasiti blagotvoran utjecaj i koristi hodanja, kao osnovnog oblika kretanja čovjeka, koja je često zanemarena u paleti brojnih tjelesnih aktivnosti, te potaknuti i pokrenuti redovito organizirano grupno hodanje pod stručnim vodstvom u svim županijama. Ova aktivnost je namijenjena pripadnicima svih dobnih skupina i promiče važnost redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje od najranije dobi kako bi se stvorili preduvjeti da tjelesno aktivno dijete odraste u tjelesno aktivnu odraslu osobu.

HZJZ je kroz projekt ‘Živjeti zdravo’ osigurao bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ za razdoblje 2014.–2020. godine.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist