Grad

SPRAVE ZA ISTEZANJE, FITNESS SET Franković u điru novouređenom hodačkom stazom u Solitudu

Povodom Svjetkog dana kretanja gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je novouređenu hodačku stazu ‘Hodanjem do zdravlja’, koja je opremljena u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ”Živjeti zdravo”, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije. Staza u Solitudu, na potezu od JC Orsan do Plaže Mandrač, označena je tablama te opremljena spravama za istezanje, kardiovaskularne i vježbe snage, kao i fitness setom za osobe u invalidskim kolicima. Staza je ujedno opremljena LED svjetiljkama, koševima za otpatke i stalcima za bicikle te stolićem i klupom za prematanje i dojenje. Sprave su postavljenje na dvije lokacije – u Solitudu kod istezališta i kupališta te na plaži Mandrač.

-U suradnji Grada Dubrovnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo postavili smo sprave sukladno strategiji sporta Grada Dubrovnika. Riječ je o spravama za razvoj tijela. Grad Dubrovnik investirao je 80 tisuća kuna i Hrvatski zavod za javno zdravstvo 80 tisuća kuna. Grad nije jedini koji sudjeluje u ovom projektu, već i cijeli niz gradova u Hrvatskoj na današnji dan kroz ovaj projekt promiče kretanje kao jednu od važnih funkcija. Svjesni smo kako po indeksu pretilosti i dalje imamo problema i da se kontinuirano promovira sport i zdravo življenje – rekao je Franković.

Dodao je također kako Grad ima u planu obnoviti ovaj dio šetnice u Solitudu.

-On je obuhvaćen projektom aglomeracije Dubrovnika, ide prvo izrada kanalizacijske, vodoopskrbne i elektromreže, a akon toga se kreće u uređenje šetnice – naglasio je Franković.

Inače, HZJZ je kroz Nacionalni program ‘Živjeti zdravo’ osmislio javnozdravstvenu akciju ‘Hodanjem do zdravlja’ i implementirao je u svim županijama. Cilj je naglasiti blagotvoran utjecaj i koristi hodanja, kao osnovnog oblika kretanja čovjeka, koja je često zanemarena u paleti brojnih tjelesnih aktivnosti, te potaknuti i pokrenuti redovito organizirano grupno hodanje pod stručnim vodstvom u svim županijama. Ova aktivnost je namijenjena pripadnicima svih dobnih skupina i promiče važnost redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje od najranije dobi kako bi se stvorili preduvjeti da tjelesno aktivno dijete odraste u tjelesno aktivnu odraslu osobu.

HZJZ je kroz projekt ‘Živjeti zdravo’ osigurao bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ za razdoblje 2014.–2020. godine.

Pročitajte još

DPDS PROSLAVIO VRIJEDNU OBLJETNICU ‘Sve ono čemu se dive UNESCO i ICOMOS rezultat je sedam desetljeća rada’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija