SportUrednički izbor

SPORTSKI KLUBOVI O JAVNOM POZIVU ‘Nismo se prijavili jer se stekao dojam da je to već odrađen projekt’

SPORTSKI KLUBOVI O JAVNOM POZIVU 'Nismo se prijavili jer se stekao dojam da je to već odrađen projekt'

Tragom informacije kako se na Javni poziv za predlaganje programa u području športa za osobe s invaliditetom prijavio samo Teniski klub Dubrovnik, a interes je inače bio iskazan za atletiku, judo, plivanje, nogomet i stolni tenis, kontaktirali smo čelne ljude iz pojedinih sportskih klubova.

Ana Perović Alamat iz Atletskog kluba Dubrovnik naglasila je kako bi se sigurno bili javili na ovaj poziv da je isti ‘bio javno objavljen’. Napomenula je kako već rade s dvoje djece s poteškoćama. ‘To nam nije novost’, dodala je.

-Nismo se prijavili jer se stekao dojam da je to već odrađen projekt i kao da se podrazumijevalo da nije za nas – rekla je Petra Đapić Caput iz Judo kluba Dubrovnik, ali je istaknula da već godinama rade i treniraju s djecom s invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

‘Planiramo napraviti sekciju u klubu’

Igor Janković iz Judo kluba Dubrovnik 1966 za DuList je rekao kako planiraju napraviti sekciju u klubu za djecu s poteškoćama i to već iduće godine. Spomenuo je da primjeri takvih programa postoje u drugim klubovima diljem Hrvatske, s kojima će se savjetovati.

Predsjednik Plivačkog kluba Jug Tomislav Luburić naglasio je kako se ‘ovaj put nisu javili na javni poziv’.

-Mi moramo prije svega pripremiti uvjete za taj dio unutar kluba. Ako budu uvjeti osigurani, to je definitivno nešto na čemu bismo voljeli raditi. Ljude treba involvirati u sport i pomoći u svakom smislu. Sve ovisi o uvjetima – kazao je Luburić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist