Aktualno

SPORAZUM PRED VIJEĆNICIMA Što je Grad dogovorio s Pašalićem?

SPORAZUM PRED VIJEĆNICIMA Što je Grad dogovorio s Pašalićem?

Sporazum o uređenju međusobnih odnosa između Grada Dubrovnika i društva Laguna Trade naći će se pred gradskim vijećnicima u srijedu, 20. srpnja. Radi neometanog daljnjeg gospodarskog korištenja pomorskog dobra od strane tvrtke Laguna Trade, ali i završetka projekta uređenja Lapadske obale, Vlada RH predložila je izmjenu koncesijskog područja, na što će Laguna Trade, odnosno Franjo Pašalić pristati ako se ispune obveze iz Sporazuma.
Tako se Sporazumom najprije uređuju međusobne obveze vezano za bazen B Marine Gruž, za kojeg će Grad Dubrovnik poduzeti sve potrebne radnje radi izvlaštenja čestica za izgradnju šetnice – lungo mare uz ovaj bazen marine. S druge strane, Laguna Trade mora dostaviti Pismo namjere sukladno važećim odredbama Odluke o načinu financiranja troškova uređenja građevinskog zemljišta te izgradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, nakon čega će se potpisati Ugovor o financiranju zahvata izgradnje komunalne infrastrukture duž dijela obalne šetnice od ulaza na plato bazena B do spoja s postojećom gradskom cestom.
Pašalić se obvezuje snositi troškove izvlaštenja, izrade dokumentacije za izgradnju šetnice te platiti naknadu za izgradnju.
Grad Dubrovnik se obvezuje dati sve potrebne suglasnosti i izdati sve potrebne dozvole za priključenje bazena B na gradsku komunalnu infrastrukturu, pod uvjetom da su za to ispunjene pretpostavke, odnosno svi traženi zakonski i podzakonski preduvjeti. Grad se također obvezuje omogućiti Laguni Trade putem Sanitata davanje u zakup pet parkirališnih mjesta za električna vozila za potrebe Marine na planiranom proširenom platou šetnice kod ulaza na bazen B. Parkirna mjesta dat će mu se na 20 godina po završetku radova i ishođenju uporabne dozvole.
No, napominje se kako Grad to nije dužan napraviti ako ta parkirna mjesta budu u obuhvatu pomorskog dobra kojim Grad nije ovlašten raspolagati ili ako ne budu u skladu s projektnom dokumentacijom.
Također će se Laguni Trade pod istim uvjetima omogućiti i dodatno mjesto koje udovoljava parametrima za vatrogasni pristup bazenu B.
Kad je pak riječ o bazenu A marine, Grad se obvezuje prilikom izvođenja radova na Lapadskoj obali osigurati izvođenje radova koji će omogućiti spoj postojećih prilaznih mostova prema pomoćnim gatovima marine s Lapadskom obalom.
U roku od dva radna dana po sklapanju Sporazuma Laguna Trade će povući tužbe protiv Grada Dubrovnika pred Upravnim sudom u Splitu i Općinskim sudom u Dubrovniku te odustati od žalbe podnesene u upravnom postupku pred Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sve detalje sporazum te popratne skice pogledajte u nastavku.

Sporazum Grad Dubrovnik – Laguna Trade

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist