Kultura

Spoj ruralne i urbane strukture Dubrovnika

Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti

otvoren je večeras prigodnom svečanošću u tvrđavi Revelin. Simpozij, koji se organizira prvi put i čiji je organizator FA Linđo, održava se do 13. prosinca u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku, a na njemu je prijavljeno 82 predavača, koji će raspravljati na temu revalorizacije folklorne i etnografske baštine s posebnim naglaskom na dubrovački, hrvatski, i europski folklor na drugim kontinentima.

– Cilj nam je uvesti edukacijske programe u Linđu, da imamo višestruke koristi, i nadamo se da ćemo uspjeti iduće godine u prosincu pokrenuti novi projekt pod nazivom “Linđovi dani kulture“ – istaknula je predsjednica organizacijskog odbora i ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić, koja je na otvaranju simpozija pozdravila sve sudionike koji su se odazvali pozivu.

– Iznimna mi je čast što se na ovom simpoziju odazvalo 82 predavača i moram reći da očekujemo plodan rad. Simpozij se temelji na spajanju ruralne i urbane strukture Dubrovnika, a otvorit će ga naši Dubrovčani i Konavljani – istaknula je Mira Muhoberac, voditeljica i autorica ovog znanstvenog simpozija, dodavši kako se nada da će ovaj simpozij postati tradicionalan.

Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Agencija za odgoj i obrazovanje, Atlantska plovidba Dubrovnik, Gulliver travel, Luka Dubrovnik d.d., i Zračna luka Dubrovnik.

Na otvaranju simpozija sudionike su pozdravile pročelnica Upravnog odijela za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje Čagalj, pročelnica za obrazovanje kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije Marijeta Hladilo, u ime Ministarstva turizma Manda Horvat i Agencije za odgoj i obrazovanje Ivana Radovčić, a u prigodnom program nastupili su ženska i muška klapa FA Linđo, te naravno i Linđovi plesači. 

Radni dio skupa počinje sutra u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku predavanjem Miha Demovića na temu glazbeno-folklornih zbivanja na području Dubrovačko-neretvanske županije od 14. do 20. stoljeća.
 
 

Pročitajte još

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Dulist

U PETAK ISPRED DVORA Pijanistica Naira Asatryan s DSO-om i dirigentom Ivanom Hutom

Dulist

KNJIGA TEKSTOVA PRVOG RAVNATELJA ARHIVA ‘Vučetić je jedan od prvih istraživača Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija