Kultura

Spoj ruralne i urbane strukture Dubrovnika

Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti

otvoren je večeras prigodnom svečanošću u tvrđavi Revelin. Simpozij, koji se organizira prvi put i čiji je organizator FA Linđo, održava se do 13. prosinca u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku, a na njemu je prijavljeno 82 predavača, koji će raspravljati na temu revalorizacije folklorne i etnografske baštine s posebnim naglaskom na dubrovački, hrvatski, i europski folklor na drugim kontinentima.

– Cilj nam je uvesti edukacijske programe u Linđu, da imamo višestruke koristi, i nadamo se da ćemo uspjeti iduće godine u prosincu pokrenuti novi projekt pod nazivom “Linđovi dani kulture“ – istaknula je predsjednica organizacijskog odbora i ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić, koja je na otvaranju simpozija pozdravila sve sudionike koji su se odazvali pozivu.

– Iznimna mi je čast što se na ovom simpoziju odazvalo 82 predavača i moram reći da očekujemo plodan rad. Simpozij se temelji na spajanju ruralne i urbane strukture Dubrovnika, a otvorit će ga naši Dubrovčani i Konavljani – istaknula je Mira Muhoberac, voditeljica i autorica ovog znanstvenog simpozija, dodavši kako se nada da će ovaj simpozij postati tradicionalan.

Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Agencija za odgoj i obrazovanje, Atlantska plovidba Dubrovnik, Gulliver travel, Luka Dubrovnik d.d., i Zračna luka Dubrovnik.

Na otvaranju simpozija sudionike su pozdravile pročelnica Upravnog odijela za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje Čagalj, pročelnica za obrazovanje kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije Marijeta Hladilo, u ime Ministarstva turizma Manda Horvat i Agencije za odgoj i obrazovanje Ivana Radovčić, a u prigodnom program nastupili su ženska i muška klapa FA Linđo, te naravno i Linđovi plesači. 

Radni dio skupa počinje sutra u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku predavanjem Miha Demovića na temu glazbeno-folklornih zbivanja na području Dubrovačko-neretvanske županije od 14. do 20. stoljeća.
 
 

Pročitajte još

Otvorena izložba Nin i novac u Odjelu za arheologiju

Dulist

[FOTO] MJESEC MLADEŽI I DSO-a Neki su nastupili, a neki se upoznali sa svijetom glazbe!

Dulist

Ionescove ‘Stolice’ u Kazalištu Marina Držića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija