Aktualno

Spikerici iz Dubrovnika endoskopom razbili zube. KBC Split: Sve je po pravilima struke

Spikerici iz Dubrovnika endoskopom razbili zube. KBC Split: Sve je po pravilima struke

Bizarna priča o pacijentici Mariji Laptalo iz Dubrovnika, kojoj je u KBC-u Split za vrijeme endoskopskog pregleda želuca liječnik razbio dva prednja zuba i ozlijedio usnu šupljinu, dobila je još bizarniji epilog: 25. siječnja stigao joj je zaključak bolničkog povjerenstva da ‘nisu nađene greške u postupanju dionika KBC-a Split’ i da se, uostalom, ni sama pacijentica za vrijeme postupka ni na što nije žalila, prenosi Index.

Podsjetimo, portal UNA je koncem prošle godine objavio da je spikerica HRT-a Marija Laptalo za vrijeme pregleda na Zavodu za gastroenterologiju prošla pravu torturu, nakon čega je iz bolnice izašla u stanju šoka, s polomljenim prednjim zubima i ozljedama usne šupljine.  S njom su, tvrdi, u tom trenu bila tri svjedoka.

Nakon što se smirila, s cijelom se pričom obratila medijima, prilažući fotografije ozljeda.

-Jučer sam cijeli dan plakala, a onda sam zaključila da se za ovo mora znati zbog drugih pacijentica. Bolujem od dvije kronične bolesti i nisam fascinirana posjetama liječniku, pa ni neugodnostima. No ovako nešto nisam mogla ni sanjati. Osjećam se silovano, doslovno – izjavila je tada Laptalo za UNU.

Prema njezinim riječima, na pretragu ju je uputio gastroenterolog iz Dubrovnika, gdje joj je zbog kroničnog gastritisa nekoliko puta rađena gastroskopija.

Ovaj put se liječniku zbog vidljive tvorbe učinilo da bi trebalo isključiti malignu bolest želuca, pa je ordinirao zahvat koji se ne radi u Dubrovniku.

Foto: Marija Laptalo

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist