Aktualno

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Povodom Svjetskog dana vjerske slobode, Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj u četvrtak je održala svečanu sjednicu na kojoj je uručeno priznanje riječkom nadbiskupu Mati Uziniću. Uzinić je ujedno bio i glavni govornik na skupštini, izlažući na temu ‘Sloboda vjere i nevjere u suvremenim krizama kolektivnih identiteta’.
Nadbiskup je istaknuo kako ravnopravnost ne znači relativizam, citirajući papu Franju koji u enciklici Fratelli tutti jasno kaže: ‘Relativizam nije rješenje’ (206). Biti braća i sestre, činiti zajednicu ravnopravnih iako različitih, ne znači relativiziranje istina u koje vjerujemo ili stavljanje raznih ponuda na istu razinu. Ne! Istine koje vjerujemo nama, kao i svima drugima njihove istine, jesu i trebaju ostati nadahnuće’, prenosi Riječka nadbiskupija na svojim stranicama.

Pročitajte još

Uporabna za dom umirovljenika u Gružu do lipnja, javna nabava za ‘bivši Čačićev’ do jeseni!

Dulist

FOTO Rak debelog crijeva najviše prijeti starijima od 50 godina, no obolijevaju i mlade osobe

Dulist

Ocrtana parking mjesta ispred Argosyja, naplata kreće u četvrtak

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija