Aktualno

Specijalističke uputnice bez vremenskog ograničenja

Uputnice za specijalističke preglede od sada više neće biti vremenski ograničene. Odlučilo je to Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), donose hrvatski mediji.

Naime, te su uputnice dosad vrijedile 60 dana, a to se pokazalo kao jedan od ograničavajućih faktora za izdavanje "internih" bolničkih uputnica, te je odgovornost za upućivanje na specijalističke preglede bila potpuno prebačena na liječnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Kako bi se razlikovale specijalističke uputnice koje se propisuju unutar bolničkih zdravstvenih ustanova i one koje izabrani doktori propisuju za specijalističke preglede, za bolničke uputnice ponovno je uveden termin "interne" uputnice. 

Oboljeli od rijetkih i kroničnih bolesti kao i bolesnici kod kojih se ne očekuje poboljšanje zdravstvenog stanja moći će lakše do ortopedskih pomagala koja nisu u popisu pomagala, na prijedlog nadležnog doktora (izabrani doktor ili specijalist). Osiguranici će moći ubuduće bez vremenskih ograničenja, na dulji rok ostvariti pravo na pomagalo koje nije utvrđeno u popisu pomagala, a koje im je bilo ranije odobravano. Ta će novina uvelike olakšati put do ortopedskih pomagala i ukinuti nepotrebno administriranje. 

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija