Aktualno

Ukidaju urede, a žele bolje rezultate?!

Ova se turistička godina odvija prema planu, ima i pozitivnih i negativnih odstupanja, ali da bi se ostvario godišnji financijski porast od 3 do 5 posto u odnosu na prošlu godinu ili ostvario prihod od turizma od 7 milijardi eura godinu treba do kraja odraditi krajnje koncentrirano, donosi tportal.hr.

Istaknuo je to nedavno ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Veljko Ostojić  na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a, s koje je pozvao sve turističke djelatnike u Hrvatskoj da sezonu odrade maksimalno što mogu jer turizam treba i može biti svijetla točka u općoj gospodarskoj slici.
Posebno treba biti pažljiv, napomenuo je, s prodajom u srpnju i kolovozu, tim više jer postoji velika neizvjesnost s talijanskog tržišta s kojeg će ove godine zbog krize i potresa ukupno u svijet na odmore oko 20 posto manje turista nego prošle godine.

Tom prigodom Vijeće je odlučilo i da se raspišu natječaji za direktore šest inozemnih predstavništava HTZ-a (u Beču, Madridu, Ljubljani, u Tokiju, Londonu i za Skandinaviju) čiji su mandati već prije istekli.

Zbog racionalizacije stranih predstavništava odlučilo je zatvoriti formalne urede u SAD-u (New York), Japanu (Tokiju) i Rimu, čiji će direktori raditi od kuće ili biti premješteni, a time se štedi 4,5 do 5 milijuna kuna godišnje što će se preusmjeriti u promociju.

Malo je čudan ovaj potez, dok se u  isto vrijeme traži od turističkih djelatnika da se posvete sezoni, a dovoljno je porazgovarati s pojedinim dubrovačkim turističkim djelatnicima koji posebno naglašavaju važnost za Dubrovnik ova tri sada već ukinuta ureda.

Ministar je najavio i mogućnost da se u srpnju raspiše natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a čiji je sada v.d. Niko Bulić. 

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Dulist

DUBROVAČKI ARHITEKT MARKO DABROVIĆ IZ 3LHD-A Ekipa koja donosi optimizam, ne pričaju o teškoćama, već hrabro mrve birokraciju

Barbara Đurasović

MARIN ČILIĆ ‘Baldo je spreman za novu ulogu starijeg brata’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija