Aktualno

Ukidaju urede, a žele bolje rezultate?!

Ova se turistička godina odvija prema planu, ima i pozitivnih i negativnih odstupanja, ali da bi se ostvario godišnji financijski porast od 3 do 5 posto u odnosu na prošlu godinu ili ostvario prihod od turizma od 7 milijardi eura godinu treba do kraja odraditi krajnje koncentrirano, donosi tportal.hr.

Istaknuo je to nedavno ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Veljko Ostojić  na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a, s koje je pozvao sve turističke djelatnike u Hrvatskoj da sezonu odrade maksimalno što mogu jer turizam treba i može biti svijetla točka u općoj gospodarskoj slici.
Posebno treba biti pažljiv, napomenuo je, s prodajom u srpnju i kolovozu, tim više jer postoji velika neizvjesnost s talijanskog tržišta s kojeg će ove godine zbog krize i potresa ukupno u svijet na odmore oko 20 posto manje turista nego prošle godine.

Tom prigodom Vijeće je odlučilo i da se raspišu natječaji za direktore šest inozemnih predstavništava HTZ-a (u Beču, Madridu, Ljubljani, u Tokiju, Londonu i za Skandinaviju) čiji su mandati već prije istekli.

Zbog racionalizacije stranih predstavništava odlučilo je zatvoriti formalne urede u SAD-u (New York), Japanu (Tokiju) i Rimu, čiji će direktori raditi od kuće ili biti premješteni, a time se štedi 4,5 do 5 milijuna kuna godišnje što će se preusmjeriti u promociju.

Malo je čudan ovaj potez, dok se u  isto vrijeme traži od turističkih djelatnika da se posvete sezoni, a dovoljno je porazgovarati s pojedinim dubrovačkim turističkim djelatnicima koji posebno naglašavaju važnost za Dubrovnik ova tri sada već ukinuta ureda.

Ministar je najavio i mogućnost da se u srpnju raspiše natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a čiji je sada v.d. Niko Bulić. 

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija