Grad

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Zahvat na pomoćnoj građevini uz pravoslavnu crkvu sv. Blagovještenja u Dubrovniku proveden je bez znanja i prethodnog odobrenja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija!

Odgovor je to kojeg smo dobili iz Ministarstva kulture, a kojemu smo se obratili zbog mnogobrojnih upita naših sugrađana koji su šokirani (n)ovom intervencijom u prostor i to od strane jedne tako velike organizacije kao što je Pravoslavna crkva sv. Blagovještenja.

– Konzervatori će poduzeti radnje u skladu s odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, u sklopu kojih će biti utvrđena i eventualno počinjena materijalna šteta, kao i načini za njeno otklanjanje te zatražiti povratak u prethodno stanje – naglasili su nam u odgovoru.

Inače, ‘intervencija’ je urađena na vratima Muzeja ikona Srpske pravoslavne crkve u obliku drvenih vrata nalik na tradicijska vrata na butigama po Gradu.

 

Pročitajte još

31 GODINU POSLIJE Herojstvom i žrtvom branitelja Grad je ispisao najsvjetlije stranice svoje povijesti

Varina Jurica Turk

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘DA SE NE ZABORAVI’ Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća sutra odajmo počast poginulima u Domovinskom ratu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija