Grad

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Zahvat na pomoćnoj građevini uz pravoslavnu crkvu sv. Blagovještenja u Dubrovniku proveden je bez znanja i prethodnog odobrenja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija!

Odgovor je to kojeg smo dobili iz Ministarstva kulture, a kojemu smo se obratili zbog mnogobrojnih upita naših sugrađana koji su šokirani (n)ovom intervencijom u prostor i to od strane jedne tako velike organizacije kao što je Pravoslavna crkva sv. Blagovještenja.

– Konzervatori će poduzeti radnje u skladu s odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, u sklopu kojih će biti utvrđena i eventualno počinjena materijalna šteta, kao i načini za njeno otklanjanje te zatražiti povratak u prethodno stanje – naglasili su nam u odgovoru.

Inače, ‘intervencija’ je urađena na vratima Muzeja ikona Srpske pravoslavne crkve u obliku drvenih vrata nalik na tradicijska vrata na butigama po Gradu.

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović