Sport

[SP U FUKUOKI] Hrvatska poražena od Mađara

[SP U FUKUOKI] Hrvatska poražena od Mađara

U 2. kolu C skupine Svjetskog prvenstva u Fukuoki, Mađarska je pobijedila Hrvatsku 12:10. To pak nadalje znači da će Mađarska u našoj C skupini sasvim sigurno osvojiti prvo mjesto i izravno se plasirati u četvrtfinale.

Mi ćemo pak u osminu finala koja je na rasporedu predstojeće nedjelje. Samo valja vidjeti s kojeg će mjesta u skupini Barakuda ići dalje, pa onda analogno tomu i kojeg suparnika ćemo imati u osmini završnice. Naime, u slučaju osvajanja drugog mjesta u skupini C što će se dogoditi pobjedom nad Japancima, Hrvatska bi za suparnika imala trećeplasiranu momčad u skupini D. Ondje su zajedno – Španjolska, Srbija, Crna Gora i Južna Afrika. No, daleko je nedjelja, posvetimo se utakmici u srijedu.

Mađari su nas pobijedili, nije nikakva sramota priznati, sasvim zasluženo, jer su doista bili bolji, iskoristili neke naše slabosti. Suparnik je vodio doslovno cijelu utakmicu ne dopustivši izabranicima Ivice Tucka da ijednom makar izjednače. Prvo visoko vodstvo već početkom druge četvrtine (4:1 za Mađare) u dobroj je mjeri odredilo tijek utakmice. Najbolji šuteri suparnika (Vamos, Zalanki, Manhercz…) u najvećoj su mjeri čak i bili zatvoreni, ali Mađarska je pokazala koliku širinu ima u napadu. Ne ovise o samo jednom ili dvojici igrača, strijelaca. Imaju cijelu momčad takvu. Recimo, prvih 9 golova Mađarske je postiglo 9 različitih strijelaca.

Mi smo imali veliku šansu u napadu, s dobivenim brojnim prilikama s brojčanom prednosti. Sjajan posao je obavio centar Vrlić (8 izbačaja), ali nažalost taj dio igre (napad s igračem više) nam danas jednostavnije nije išao. Brojka 3-13 govori dovoljno.

Nakon vodstva Mađarske 4:1, Harkov i Marinić Kragić (peterac) su uspjeli smanjiti na 4:3, ali samo tri sekunde prije ‘velikog odmora’, suparnik opet pogađa (Nagy, 5:3). Početak treće dionice i već je 6:3, sad je strijelac mađarski kapetan Jansik. Nakon 7:4 za Mađarsku, ponovo su se Barakude s dva ‘vezana’ pogotka primaknula na tek gol zaostatka (Harkov i Kržić), ali onda opet krajem te četvrtine pogađa Fekete (8:6 za Mađarsku), da bi trasiranje pobjede suparnika uslijedilo u prve tri minute zadnje četvrtine. U njima su Pohl i Vamos, oba puta na dodavanje Zalankija povećali prednost Mađarske na 4 razlike – 10:6.

Još minutu prije završne sirene bilo je +3 za Mađare, da bi s golovima Vukičevića i Bukića iz kontre nakon oduzete lopte i zarađenog izbačaja Vamosa, Barakude smanjile na 10:11. Do kraja je na semaforu pisalo 35 sekundi.

To su vrijeme Mađari iskoristili za još jedan gol (Zalanki, 9 sekundi prije kraja) i tako stavili točku na i ove priče.

izvor: HVS

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist