Aktualno

‘SOLIDARNOST NA DJELU’ Ne dvoji! Za drugog izdvoji!

'SOLIDARNOST NA DJELU' Ne dvoji! Za drugog izdvoji!

Danas će diljem Hrvatske biti provedena 45. sabirna akcija ‘Solidarnost na djelu’, ove godine pod sloganom ‘Ne dvoji! Za drugog izdvoji!’. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi diljem Hrvatske.

U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra. Za donirani novac građanima će biti uručen novčani bon. Bon će imati oznaku vrijednosti od pet kuna, pripadajući broj te žig Crvenog križa.

Odjeća, obuća i hrana prikupljat će se na adresi Dubrovačkog Crvenog križa (na Kantafigu) Obala Ivana Pavla II 61 danas od 9 do 18 sati.

Volonteri Dubrovačkog Crvenog križ bit će ispred trgovina Konzuma, Pema i Tommy-ja, od 12. do 14. listopada i prikupljat će novčana sredstva. Ispred trgovina će se nalaziti i košare gdje će naši sugrađani moći donirati hranu i higijenske potrepštine.

Kako bi mlade ljude potakli na razvijanje osjećaja solidarnosti u akciju su se uključile osnovne i srednje škole s područja djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa, gdje učenici prikupljaju novčana sredstva.

-S ciljem podizanja svijesti o važnosti doniranja Hrvatski Crveni križ snimio je televizijski i radijski spot za potrebe 45. akcije Solidarnost na djelu. U spotu se pojavljuje Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, koji je zaštitno lice ovogodišnje kampanje za Solidarnost na djelu. Hvala svima na sudjelovanju i doprinosu akciji ‘Solidarnost na djelu’ – poručuju iz Crvenog križa.

Pročitajte još

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist