Aktualno

“Smjena za Sustjepan”

U organizaciji Centra za arhivsku građu večeras je u dvorani Ivana Pavla II. u samostanu Svete Klare održana promocija novog dokumentarnog filma "Smjena za Sustjepan" autora Mladena Jurkovića.

Film donosi svjedočanstva branitelja o 21. studenom 1991. godine kada je izvršen jedan od najžešćih napada na Sustjepan.

– Centar za arhivsku građu je udruga koju smo morali osnovati prije 7, 8 godina zbog zaborava o Domovinskom ratu i onoga što je  bitno, a to je da smo stvorili hrvatsku državu. U tom smislu smo napravili taj centar u kojem bi prozvodili jednu vrstu dokumentarnih filmova odnosno zapisa u kojima bi iznijeli svjedočanstva o vremenima koja bi ulazila u povijest,  a to je da su hrvatski branitelji i ovaj narod stvarali hrvatsku državu i obranili ovaj Grad. 

Tako proizvodimo multimedijalne projekte, pa je tako i danas predstvljen jedan takav projekt koji svjedoči o stvaranju ove države i o teškim vremenima za hrvatskog čovjeka – istaknuo je uz ostalo po završetku promocije autor Mladen Jurković.
 
 

Pročitajte još

Za Dubrovnik izdano narančasto upozorenje, budite na oprezu zbog vjetra!

Dulist

Lokrum spreman za posjetitelje, za građane ponovno godišnji pokazi

Dulist

Koji mobitel koristite? Ovi modeli trenutno su na meti hakera!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija