Aktualno

“Smjena za Sustjepan”

"Smjena za Sustjepan"

U organizaciji Centra za arhivsku građu večeras je u dvorani Ivana Pavla II. u samostanu Svete Klare održana promocija novog dokumentarnog filma "Smjena za Sustjepan" autora Mladena Jurkovića.

Film donosi svjedočanstva branitelja o 21. studenom 1991. godine kada je izvršen jedan od najžešćih napada na Sustjepan.

– Centar za arhivsku građu je udruga koju smo morali osnovati prije 7, 8 godina zbog zaborava o Domovinskom ratu i onoga što je  bitno, a to je da smo stvorili hrvatsku državu. U tom smislu smo napravili taj centar u kojem bi prozvodili jednu vrstu dokumentarnih filmova odnosno zapisa u kojima bi iznijeli svjedočanstva o vremenima koja bi ulazila u povijest,  a to je da su hrvatski branitelji i ovaj narod stvarali hrvatsku državu i obranili ovaj Grad. 

Tako proizvodimo multimedijalne projekte, pa je tako i danas predstvljen jedan takav projekt koji svjedoči o stvaranju ove države i o teškim vremenima za hrvatskog čovjeka – istaknuo je uz ostalo po završetku promocije autor Mladen Jurković.
 
 

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist