Aktualno

SMANJEN OPSEG POSLA Željeznički cargo prijevoznik smanjuje broj radnika u Pločama

Željeznički cargo prijevoznik ENNA Transport smanjuje broj radnika u poslovnoj jedinici Ploče. Kako navode u priopćenju za medije, značajno smanjenje opsega poslovanja uzrokovalo je potrebu za smanjenjem broja radnika, odnosno optimiziranjem radnih procesa. Broj radnika u PJ Ploče smanjit će se stoga za 20, s tim da je dijelu njih (osam) ponuđen premještaj u regiju sjever u kojoj postoji potreba za povećanjem broja radnika.
-Redovne djelatnosti društva u Pločama nastavit će obavljati 32-oje radnika. Racionalizacija troškova provodi se s ciljem stabilizacije poslovanja. Poslodavac se, vodeći računa o radnicima i kako bi umanjio negativne posljedice promjena, odlučio za isplatu otpremnina po modelu koji je za radnike značajno povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom o radu, a poslodavac će svima isplatiti i božićnice te dar za djecu – navode iz ove tvrtke.
U razdoblju do 31. prosinca 2020. godine provest će se reorganizacija tijekom koje će doći do spajanja poslova komplementarnih radnih mjesta, edukacije i osposobljavanja radnika za obavljanje više vrsta poslova.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija