Aktualno

SMANJEN OPSEG POSLA Željeznički cargo prijevoznik smanjuje broj radnika u Pločama

SMANJEN OPSEG POSLA Željeznički cargo prijevoznik smanjuje broj radnika u Pločama

Željeznički cargo prijevoznik ENNA Transport smanjuje broj radnika u poslovnoj jedinici Ploče. Kako navode u priopćenju za medije, značajno smanjenje opsega poslovanja uzrokovalo je potrebu za smanjenjem broja radnika, odnosno optimiziranjem radnih procesa. Broj radnika u PJ Ploče smanjit će se stoga za 20, s tim da je dijelu njih (osam) ponuđen premještaj u regiju sjever u kojoj postoji potreba za povećanjem broja radnika.
-Redovne djelatnosti društva u Pločama nastavit će obavljati 32-oje radnika. Racionalizacija troškova provodi se s ciljem stabilizacije poslovanja. Poslodavac se, vodeći računa o radnicima i kako bi umanjio negativne posljedice promjena, odlučio za isplatu otpremnina po modelu koji je za radnike značajno povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom o radu, a poslodavac će svima isplatiti i božićnice te dar za djecu – navode iz ove tvrtke.
U razdoblju do 31. prosinca 2020. godine provest će se reorganizacija tijekom koje će doći do spajanja poslova komplementarnih radnih mjesta, edukacije i osposobljavanja radnika za obavljanje više vrsta poslova.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist