Županija

Sletio prvi zrakoplov u Čilipe, most dr. Franja Tuđmana otvoren

Sletio prvi zrakoplov u Čilipe, most dr. Franja Tuđmana otvoren

Nakon što su posljednja tri dana gotovo svi dolasci i odlasci iz Zračne luke Dubrovnik otkazani ili preusmjereni za Split u subotu oko 16 i 30 sletio je prvi zrakoplov nacionalnog avioprijevoznika na letu iz Zagreba, no niske temperature i vjetar još uzrokuju probleme.
Olujna i orkanska bura na jugu Hrvatske posljednjih je dana uzrokovala brojne probleme, pa je zračni promet bio u potpunom prekidu, u nekoliko navrata je zatvaran most dr. Franja koji je također otvoren u subotu poslijepodne, a u petak ujutro nije isplovila ni Postira koja pozuje Elafitsko otočje s Dubrovnikom. Vatrogasci i ostale dežurne službe na širem dubrovačkom području imali su na desetke intervencija, prvenstveno zbog uklanjanja stabala s prometnica.
Smanjenjem udara bure koja je puhala i preko 40 čvorova stekli su se za uvjeti za privremenu normalizaciju zračnog prometa, no zbog niskih tempratura još uvijek je na snazi crveno upozorenje meteoalarma. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u Dubrovniku je oko 16 sati izmjereno -3,6 stupnjeva Celzijevih, zbog čega je došlo do zaleđivanja vode u barkama, na instalacijama, fontanama itd.
Također, kako navodi Crometeo, na meteorološkoj stanici Čilipi tijekom jutarnjih sati oboren je temperaturni rekord. Izmjereno je – 6,3 stupnja, dok je prijašnji rekord bio – 6 stupnjeva, izmjeren 19. veljače 1985. godine.

FOTO: Avioradar.hr

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist