Aktualno

Slavi se 20. obljetnica deblokade Dubrovnika

Dvadeseta je obljetnica deblokade Dubrovnika, i oslobađanja Rijeke i Župe dubrovačke.

Stoga će današnji dan proteči u znaku ove obljetnice.  

Nakon polaganja vijenaca na mjestima pogibije branitelja Rijeke dubrovačke, i posebnog izdanja emisije Hrvatskog radija Radio Dubrovnik "Radio kavana", u 18 i 30 sati, ulicom Bartola Kašića u Mokošici, planiran je mimohod Glazbe Komolac i Mokošičkih mažuretki, te polaganje vijenaca u Mokošici kod spomen obilježja u ulici Bartola Kašića. U crkvi župe Svete Obitelji u 19 sati biti će održana Sveta misa zadušnica za poginule za Domovinu. 

U nedjelju, 27. svibnja u 19 sati u vrtu ljetnikovca Sorkočević u ACI marini Dubrovnik, organiziran je koncert gdje će nastupiti KUD Komolac, Glazba Komolac, KUD Sveti Juraj Osojnik, KUD Stjepan Radić, učenici Osnovne škole Mokošica i klapa Kaše. Pučka festa uz nastup grupe Cabria održat će se istoga dana u 20 i 30 sati.

Danas svoj Dan slavi i Općina Župa dubrovačka i obilježava 20. godišnjicu oslobođenja i 15. godišnjicu Općine te će se tom prigodom održati niz kulturnih, sportskih i humanitarnih aktivnosti. Uz polaganje  vijenaca na spomen-ploče poginulima na području Župe dubrovačke, i natjecanja u gađanju letećih meta na strjeljani Žarkovica, Svečana sjednica Općinskog vijeća zakazana je za 11 sati, a na njoj će se ovogodišnjim laureatima dodijeliti javna priznanja Općine.

Poslijepodnevni program započinje u 18:00 sati otvaranjem izložbe Društva umjetnika „Bruno Bulić“ u zgradi Blagajne u Mandaljeni, a u 18:30 sati položit će se vijenci poginulim braniteljima na Spomen-obilježju također u Mandaljeni. Sveta misa za poginule u Domovinskom ratu služit će se u crkvi sv. Marije Mandaljene, s početkom u 19  sati, nakon koje će uslijediti prigodni kulturno-umjetnički program te koncert klape „Iskon“.

Program proslave nastavlja se i u nedjelju, 27. svibnja. U 14 sati položit će se vijenci na grob pok. Luke Lukšića u Čibači, nakon čega će se na nogometnom igralištu u Čibači održati niz nogometnih nadmetanja pod nazivom „Dan nogometa“. Slijedi bridge turnir u Hotelu Astarea s početkom u 16 sati, a sve završava tradicionalnim Eko krosom od Mandaljene do Srebrenog, koji počinje u 17 sati u organizaciji udruge „Kurenat“, a prihod je  namijenjen u humanitarne svrhe.

U povodu proslave 20. obljetnice deblokade Dubrovnika, 2. bojna 163. brigada HV-a na Osojniku organizira  prigodnu svečanost uz bogat  kulturni program.  
 
 
 
 

Pročitajte još

SVAKIM DANOM Od 26. lipnja izravan let Amsterdam – Dubrovnik

Dulist

LAPADSKA OBALA BEZ PUMPE Po gorivo za barku do Sobre ili Komolca?

Leona Rašica

FRANKOVIĆ: ‘Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija