Zanimljivosti

“Slatki život” proslavio osmi rođendan

"Slatki život" proslavio osmi rođendan

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“ održala je redovnu skupštinu te proslavila osmi rođendan, Dan neovisnosti i Dječji tjedan.

U radnom dijelu usvojena su izvješća za prethodno razdoblje, izabrana tijela uprave i plan rada za naredno razdoblje.
 
– Djeca su imala svoj program u obližnjem parku na ljuljačkama, toboganu, klackalicama, ali se i šetalo uređenim parkom i šetnicom. Nakon ugodno provedenog vremena, u taverni Hotela je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku su bili canapei, rođendanska torta (posebno pravljena za ovu prigodu u slastičarni hotela) i sokovi. Proslava je trajala dobra tri sata – javlja predsjednik udruge Željko Jaković.
 
– Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni smo na ovo proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik – ističe Jaković.
 
Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje djece i roditelja, a udruga ukupno broji 115 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, procjenjuje Jaković, ova brojka će i dalje rasti.
 
Iz Udruge zahvaljuju svima koji su im pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu te najavljuju nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist