Zanimljivosti

“Slatki život” proslavio osmi rođendan

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“ održala je redovnu skupštinu te proslavila osmi rođendan, Dan neovisnosti i Dječji tjedan.

U radnom dijelu usvojena su izvješća za prethodno razdoblje, izabrana tijela uprave i plan rada za naredno razdoblje.
 
– Djeca su imala svoj program u obližnjem parku na ljuljačkama, toboganu, klackalicama, ali se i šetalo uređenim parkom i šetnicom. Nakon ugodno provedenog vremena, u taverni Hotela je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku su bili canapei, rođendanska torta (posebno pravljena za ovu prigodu u slastičarni hotela) i sokovi. Proslava je trajala dobra tri sata – javlja predsjednik udruge Željko Jaković.
 
– Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni smo na ovo proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik – ističe Jaković.
 
Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje djece i roditelja, a udruga ukupno broji 115 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, procjenjuje Jaković, ova brojka će i dalje rasti.
 
Iz Udruge zahvaljuju svima koji su im pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu te najavljuju nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Pročitajte još

ZA POTREBE KORISNIKA Prodajom Caritasovih bilježnica s porukama Ljubavi prikupljeno više od 40.000 kuna

Dulist

U Đurinićima – predstavljanje knjiga Stijepa Mijovića Kočana uz glazbu i tematski zalogaj

Dulist

Forbesova novinarka priprema članak o Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija