Zanimljivosti

Skupljene donacije za sto obiteljskih paketa

Skupljene donacije za sto obiteljskih paketa

Pred svetkovinu Uskrsa Caritas Dubrovačke biskupije podijelio je obiteljima i pojedincima slabijeg imovnog stanja sto obiteljskih paketa s trajnim prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama, bananama, pinicama i kruhom.

Rezultat je to suradnje s trgovačkim lancem Pemo s kojim je na Čistu srijedu ili Pepelnicu, točnije 13. veljače, Caritas pokrenuo korizmenu akciju pod nazivom "Pemo i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije".

Kupcima triju Pemovih trgovina – hipermarketa u Vukovarskoj ulici, u Solitudu i u Čilipima – ponuđena je mogućnost da doniranjem osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, u za to predviđene košare, pomognu obiteljima u potrebi koje su u evidenciji Caritasa.

Prikupljeno je preko 5 tisuća različitih artikala od kojih su formirani obiteljski paketi, od paketa za samce do onih za višečlane obitelji.
Osim akcije Caritasa i Pema tijekom korizme mnogi su stanovnici iz raznih dijelova biskupije donosili svoje darove u prostorije biskupijskog Caritasa čineći djela milosrđa i pomažući potrebite putem Caritasa.

Oni su:
-OŠ Župa Dubrovačka zajedno s područnim školama Postranje i Brgat – 750 kom različitih prehrambenih i higijenskih artiakala,
-Roditelji mlađe vrtičke skupine dječjeg vrtića Palčica sa odgojiteljicama Tanjom Šimunović i Vesnom Ribić – igračke i didaktički materijali pakirano u poklon paketiće,
-Roditelji i odgojiteljice s I. kata dječjeg vrtića Palčica – higijenske potrepštine,
-Pekara „Lasić“ iz Župe Dubrovačke – kruh i pinice.
-OŠ Lapad, učiteljice Hajdi Hajdić i Ana Boban – djeca donirala školski pribor i higijenske potrepštine,
-Nekoliko neimenovanih pojedinaca koji su hranu i higijenske potrepštine donijeli direktno u prostorije Caritasa.
S obzirom da u prostorije Caritasa i nakon organizirane uskršnje podjele, dolaze i dalje osobe i obitelji u potrebi, Caritas je podijelilo još preko 20 obiteljskih paketa.

Također, od doniranih artikala i ostalih prikupljenih stvari od strane naših sugrađana (perilica i sušilica rublja, nekoliko dječjih kolica, hranilica, odjeća i obuća) formirana je donacija – dvije palete – za udrugu „Betlehem“ u Karlovcu. Udruga“ Betlehem“ se skrbi o majkama koje su odustale od abortusa i odlučile roditi svoju djecu.
 

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist