Sport

SKRAĆEN FORMAT U glavnom turniru nastupit će samo 12 momčadi

SKRAĆEN FORMAT U glavnom turniru nastupit će samo 12 momčadi

Radi utjecaja globalne pandemije i izazovima svijeta sporta koji tek slijede, LEN-a je donijela izmjene u sustavu natjecanja pod njenom ingerencijom Lige prvaka za sezonu 2020/21. U glavnom turniru nastupit će samo 12 momčadi, a kvalifikacije su skraćene na samo jedan krug.

LEN-a je promijenila sustav natjecanja sa dosadašnjih 16 na 12 momčadi prvenstveno iz razloga što je kalendar natjecanja u sljedećoj sezoni prenatrpan zbog odgađanja mnogih natjecanja koja su zaustavljena pandemijom uključujući i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Glavni turnir igrat će se s 10 nositelja wild card-a dok će dvije momčadi svoj nastup pokušati izboriti kroz kvalifikacije. Kvalifikacijski krug igrat će se 23. do 25. listopada dok će glavni turnir krenuti 10. i 11. studenog.

Vrhunac sezone, Final 8 na igrat će se u Hannoveru prvog vikenda u lipnju. Podsjetimo, nositelji wild carda Lige prvaka su Jug Adriatic osiguranje, FTC-Telekom Waterpolo, Olympiacos Piraeus, Pro Recco, Zodiac-Atletic Barceloneta, CN Marseille, Spandau 04, Dinamo Tbilisi i Waspo 98 Hannover. Ime desetog nostelja biti će poznato do 1. srpnja.

Izvor: VK Jug AO

Pročitajte još

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist

[FOTO] ZAVRŠEN ‘ELAFITI SLALOM’ Ekipa Lero ukupni pobjednik regate!

Dulist

[FOTO] SLAVLJE U GOSPINOM POLJU Odbojkašice Dubrovnika izborile Superligu!

Dulist