Crna kronika

Skoro osam godina ‘muljali’ u prodaji rabljenih auta, sebi ‘priskrbili’ pola milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) i hrvatske državljanke (1966.) zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Okrivljenike se optužnicom tereti da su počinili navedena kaznena djela od sredine srpnja 2010. godine do kraja ožujka 2018. godine u Dubrovniku.

Prvookrivljenika se tereti da ih je počinio kao osoba koja je osnovala trgovačko društvo koje se bavi prodajom vozila i koji stvarno vodi poslovanje tog trgovačkog društva, dok se drugookrivljenicu tereti da ih je počinila kao direktorica naznačenog trgovačkog društva i koja obavlja administrativne poslove u društvu, a sve u cilju da si pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist na štetu tog trgovačkog društva.

Prvookrivljenika se tereti da je dogovarao prodaju rabljenih vozila koji se nalaze u auto-salonu tako da kupci kupoprodajnu cijenu plaćaju ili dijelom ili u cijelosti u gotovini, a drugookrivljenicu da je ispostavljala račune sa smanjenom kupoprodajnom cijenom ili uopće nije ispostavljala račune. Tereti ih se da novac primljen u gotovini, na ime tako prodanih rabljenih vozila, nisu polagali na žiro-račune tog trgovačkog društva niti su te poslovne događaje evidentirali u poslovnim knjigama već su tako dobiveni novac zadržali za sebe.

Tereti ih se da su na opisani način oštetili naznačeno trgovačko društvo za ukupno 429.430,00 kuna.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Brsečinama, u Lapadu automobil udario pješakinju na prijelazu

Dulist

[UBOJSTVO U POKUŠAJU] Istražni zatvor za 22-godišnjeg napadača s Pila

Dulist

[POTVRDILI IZ POLICIJE] Uhićen 48-godišnjak zbog sumnje u podmetanje više požara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija