Crna kronika

Skoro osam godina ‘muljali’ u prodaji rabljenih auta, sebi ‘priskrbili’ pola milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) i hrvatske državljanke (1966.) zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Okrivljenike se optužnicom tereti da su počinili navedena kaznena djela od sredine srpnja 2010. godine do kraja ožujka 2018. godine u Dubrovniku.

Prvookrivljenika se tereti da ih je počinio kao osoba koja je osnovala trgovačko društvo koje se bavi prodajom vozila i koji stvarno vodi poslovanje tog trgovačkog društva, dok se drugookrivljenicu tereti da ih je počinila kao direktorica naznačenog trgovačkog društva i koja obavlja administrativne poslove u društvu, a sve u cilju da si pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist na štetu tog trgovačkog društva.

Prvookrivljenika se tereti da je dogovarao prodaju rabljenih vozila koji se nalaze u auto-salonu tako da kupci kupoprodajnu cijenu plaćaju ili dijelom ili u cijelosti u gotovini, a drugookrivljenicu da je ispostavljala račune sa smanjenom kupoprodajnom cijenom ili uopće nije ispostavljala račune. Tereti ih se da novac primljen u gotovini, na ime tako prodanih rabljenih vozila, nisu polagali na žiro-račune tog trgovačkog društva niti su te poslovne događaje evidentirali u poslovnim knjigama već su tako dobiveni novac zadržali za sebe.

Tereti ih se da su na opisani način oštetili naznačeno trgovačko društvo za ukupno 429.430,00 kuna.

Pročitajte još

PROMETNA U VUKOVARSKOJ Teške ozljede opasne po život zadobila 75-godišnja pješakinja

Dulist

Gorila trstika na Obodu, na terenu 6 vatrogasaca s 2 vozila

Dulist

Stariju ženu prevario za skoro 350 tisuća kuna predstavljajući se kao kriminalistički inspektor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija