Aktualno

SKLOPLJENA NAGODBA Villa Dubrovnik otklonila prepreke za gradnju luksuznih vila u Svetom Jakovu

SKLOPLJENA NAGODBA Villa Dubrovnik otklonila prepreke za gradnju luksuznih vila u Svetom Jakovu

Villa Dubrovnik riješila je imovinsko-pravne odnose potrebne za razvoj planirane gradnje luksuznih smještajnih jedinica u Svetom Jakovu. Naime, kako navode u obavijesti sa Zagrebačke burze, Trgovački sud u Dubrovniku je 21. veljače 2023. donio Presudu, kojom je odbijen tužbeni zahtjev tužitelja Europrojekt d.o.o. te ukinuo rješenje radi osiguranja privremenom mjerom zabranom otuđenja i opterećenja nekretnina, a sve temeljem sklopljene nagodbe.
-Uspješno okončanje spora dio je cjelovitog nagodbenog rješenja, povezanog s neoperativnim zemljištem na Svetom Jakovu ukupne površine 6.675 m2, kojeg je Villa Dubrovnik postigla s društvom Europrojekt d.o.o. temeljem kojeg je potvrđeno vlasništvo Ville Dubrovnik na nekretninama, te vraćena ranije uplaćena kapara u iznosu od 1.000.000,00 eura. Dodatno, Villa Dubrovnik je zamjenom i prodajom manjih dijelova nekretnina s vlasnicima susjednih nekretnina (koji su u partnerskom odnosu s društvom Europrojekt d.o.o. i samim time dio šire nagodbe), postigla traženu minimalnu površinu potrebnu za razvoj planiranog projekta manjih pojedinačnih luksuznih smještajnih jedinica na svim česticama u vlasništvu Društva, što ranije nije bio slučaj. Ugovori o kupoprodaji i zamjeni nekretnina sklopljeni su pod uvjetom da nositelji prava prvokupa neće koristiti prava iz čl. 37. Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, što je raskidni uvjet u ugovorima o zamjeni i prodaji nekretnina, no međutim ne i u samoj nagodbi, koja je pravomoćna – navode se u priopćenju.
Nadalje ističu kako su uz rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, postigli i traženo strukturiranje zemljišnih čestica potrebnih za planirani razvoj vlastitog projekta na istom zemljištu.
-Tijekom planiranja razvoja projekta, kao društveno odgovoran poduzetnik, Društvo će u suradnji sa svim tijelima Grada Dubrovnika nadležnima za prostorno planiranje poštivati sve relevantne propise koji definiraju gradnju na području Svetoga Jakova. Društvo će posebno uzeti u obzir i mišljenje i interes javnosti, te se u budućnosti planira i javna prezentacija projekta, čim se steknu uvjeti za isto. Društvo će kao i do sada, o svim dodatnim relevantnim okolnostima i dalje pravovremeno obavještavati investicijsku javnost – zaključuju.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist