Kultura

Skladateljski susret na Lastovu

U srijedu 3. srpnja dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba počela je svoja ljetna gostovanja nastupom u crkvi Sv. Kuzme i Damjana na Lastovu u organizaciji Općine Lastovo i Turističke zajednice Lastovo.

Gostovali su sa scenskim kolažem „Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss“, koji je za ovu prigodu adaptiran s obzirom da se izvedba održavala u sakralnom prostoru.

Za izvedbe gledatelji su, uz slušanje izvedbe djela W.A. Mozarta,  J.S. Bacha, D. Scarlattija i L. Weissa, koja su naizmjenično izvodili Ivana Jelača na glasoviru i Damjan Bučić na gitari, kroz igru glumice Frana Marija Vranković, koja se prerušila u spomenute skladatelje, mogli vidjeti imaginarni susret četvorice velikana glazbe 18. stoljeća na zabavi Mlečanina Pietra, koji je spomenutu crkvu iznajmio za privatne svrhe.

Tematizirano je tako i iznajmljivanje sakralnih prostora za sekularne svrhe. Umjesto za vrijeme izvedbe u „alkoholčićima i kolačićima“  zadovoljna publika, koju su osim domaćina činili i Poljaci, Slovaci i Slovenci, mogla je uživati nakon izvedbe.

Pročitajte još

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija