Županija

SJEDNICA OTOČNOG VIJEĆA Kako brendirati Lastovo?

SJEDNICA OTOČNOG VIJEĆA Kako brendirati Lastovo?

Sjednica novoformiranog Otočnog vijeća Lastova održana je u Lastovu u svrhu provedbe brendiranja tog otoka kao malog održivog otoka te uvrštenja istog na svjetsku listu SMILO (Small IsLand Organisation) otoka, a u organizaciji Lokalne akcijske grupe ‘LAG 5’ i Parka prirode Lastovo.

Na sjednici su sudjelovali predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša i Gorana Margaretić, viša stručna suradnica za regionalni razvoj i fondove EU Regionalne agencije DUNEA kao članovi Otočnog vijeća imenovani od strane župana Nikole Dobroslavića u kolovozu 2018., javljaju iz Županije.

Ostali članovi Otočnog vijeća su predstavnici Općine Lastovo, Parka prirode Lastovo, Turističke zajednice Općine Lastovo te OPG-ova i udruga s Otoka. Na sastanku je za predsjednicu Vijeća imenovana Annette Mufić Trojković, a za tajnicu Margaret Hropić.

Inicijativu da se Lastovo uključi u program SMILO kojim se u konačnici može ostvariti jedan od razvojnih ciljeva Općine Lastovo – da ono postane prepoznatljiva eko turistička desitnacija, tj. da razvije turizam velike vrijednosti baziran na poljoprivredi pokrenuo je ‘LAG 5’.

Otočno vijeće Lastova osnovalo se s ciljem praćenja provedbe Programa SMILO za otok Lastovo te doprinos razradi i implementaciji projektnih prijedloga oko kojih postoji konsenzus svih dionika na otoku te traženju mogućnosti za njihovo financiranje putem međunarodnih fondova i poziva.

Cilj međunarodnog programa SMILO je podupiranje otoka manjih od 150 km² koji žele razviti mjere za bolje upravljanje energijom, otpadom, krajobrazom i kulturnom baštinom, vodom i kanalizacijom te bioraznolikosti i ekosustavima. Razvojna faza programa (2017-2021) namijenjena je pružanju potpore 18 malih otoka smještenih u Zapadnoj Africi, Indijskom oceanu, Tihom oceanu i Mediteranu.

Pročitajte još

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist

VELIKI DOGAĐAJ ZA PELJEŠAC I OTOČANE Korčulani dobili CT uređaj u Domu zdravlja Korčula

Dulist

Županija predala na korištenje prostor Centra za djecu s poteškoćama u razvoju

Dulist