Sport

SJEĆANJE NA LEGENDARNI TURNIR Tonku Marunčiću ‘voda, mlijeko i kruh’

SJEĆANJE NA LEGENDARNI TURNIR Tonku Marunčiću 'voda, mlijeko i kruh'

Tonko Marunčić pobjednik je prigodnog brzopoteznog šahovskog turnira povodom 25. obljetnice legendarnog ratnog ‘Turnira za vodu, kruh i mlijeko’ u organizaciji ŠK Dubrovnik.

U konkurenciji deset igrača nakon devet kola Tonko Marunčić osvojio je 8 bodova, ispred Srećka Tomića sa 7,5 te Tomislava Musića sa 7 bodova. Naravno, kao i svaki put, najboljima su dodijeljene i ratne nagrade – bidon od pet litara vode, litra mlijeka i štruca kruha.

Podsjetimo, ‘Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima’, održan 17. studenog 1991. godine u Gradskoj kavani u jeku najžešćih ratnih razaranja Dubrovnika, postao je jedinstven u svjetskim razmjerima po tada dragocjenom nagradnom fondu: bidon s pet litara vode, litra mlijeka i štruca kruha.

Prvo mjesto i pet litara pitke vode tada je osvojio Nikola Bubica, drugoplasirani osvajač litre mlijeka bio je Vicko Marunčić, dok je trećeplasirani Tomislav Šeparović postao bogatiji za štrucu kruha.

Inače, u ukupnom poretku za 2016. godinu u vodstvu je Gordan Markotić, ispred Tonka Marunčića i Tomislava Musića. Sljedeći turnir, povodom blagdana Svetog Nikole i Dana branitelja Dubrovnika, na rasporedu je u subotu 3. prosinca u 17 sati u prostorijama kluba.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist