Aktualno

Sjećanje na Iva Ivaniša, ikonu dubrovačkog vaterpola

Iako je prošlo dvadeset godina, 16. kolovoza zauvijek će ostati označen kao datum koji će među vaterpolistima i strastvenim navijačima Juga biti trajno obilježen kao tužna godišnjica posvećena sjećanju na tragično preminulog Iva Ivaniša, jednog od izuzetnih ikona dubrovačkog vaterpola, pišu na stranicama kluba.

Ivo Ivaniš, rođen 14. veljače 1976. u Cavtatu, započeo je svoju prvoligašku vaterpolsku karijeru 1991. godine igrajući za VK Jug.

Svojim izvanrednim vještinama kao bek, ostvario je izuzetne uspjehe s Jugom, uključujući osvajanje naslova prvaka Europe 2001. godine, osvajanje LEN kupa 2000. godine, te osvajanje dva državna prvenstva (2000. i 2001.) i tri kupa. Također, tijekom dviju sezona (1994./95. i 1995./96.), branio je boje zagrebačke Mladosti, s kojom je dva puta postao prvak Hrvatske i jednom prvak Europe (1996.).

Svoj doprinos dao je i nastupajući za državnu reprezentaciju s kojom je osvojio dvije srebrene medalje Mediteranskim igrama u Bariju 1997. i na Europskom prvenstvu u Firenci 1999. godine.

Ivo će zauvijek ostati duboko usađen u našim srcima. Osjećamo ponos što smo imali privilegiju poznavati ga, i naše misli uvijek će biti uz obitelj i prijatelje koji su mu bili bliski.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

BUDUĆE INVESTICIJE Lapad s 500 novih hotelskih ležajeva!

Andrea Falkoni Račić

SVEČANO OTVORENJE Dubrovački medijski dani posvećeni dezinformacijama

Dulist

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist