Grad

SJEĆANJE NA IMOTSKE VITEZOVE ‘Povijest nas je naučila da opraštamo, ali ne i da zaboravljamo’

U Trstenom kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima iz Imotskog, gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Službe za unutarnju reviziju Ivan Bajić u jutarnjim su satima položili vijence i zapalili svijeće povodom obilježavanja 24. obljetnice podizanja spomen obilježja, podignutom u sjećanje na 36 imotskih vitezova stradalih na širem dubrovačkom području, i 29. obljetnice deblokade Golubova kamena.
Uz predstavnike Grada Dubrovnika, nedužno stradalim braniteljima Imotske krajine koji su zdušno i hrabro stali u obranu juga Hrvatske u najtežim vremenima rata poklonili su se i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, gradski vijećnik Blaž Pezo, predstavnici Dubrovačko–neretvanske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ističu iz Grada Dubrovnika.
blank
Gradonačelnik Franković u ovoj je prilici, kako navode dalje iz Grada Dubrovnika, iskazao duboku zahvalu i poštovanje prema svim Imotskim sokolovima za obol koji su ostavili i koji je osigurao slobodu i mir dubrovačkog i hrvatskog puka.
-Povijest nas je naučila da opraštamo, ali ne i da zaboravljamo. Ponajprije ne smijemo zaboraviti zbog položenih života na oltaru Domovine i osigurane slobode zahvaljujući upravo njima, braniteljima iz Imotskog. Zahvaljujući njima, svim braniteljima i poginulim civilima, danas i u budućnosti ovdje u Dubrovniku ponosno možemo isticati hrvatski duh, snagu i zajedništvo – naglasio je gradonačelnik Franković u svom obraćanju.
Podsjetimo, u obrani šireg dubrovačkog područja tijekom Domovinskog rata sudjelovalo je preko 5000 Imoćana, od kojih je 36 poginulih branitelja, a njih stotinjak tijekom vojnih operacija lakše je i teže ranjeno.
Sveta misa zadušnica za sve žrtve služena je u mjesnoj crkvi sv. Vida.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Na Sveučilište u Dubrovniku upisano 217 studenata, najveći interes za studij hotelijerstva

Dulist

STANOVNICIMA PLOČA SMETAJU TAKSISTI I BUKA Ovo je ludnica, nema zakona, ne možemo živjeti!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija