Aktualno

SITUACIJA ZABRINJAVAJUĆA Prodaja kućnih testova za koronu porasla za 130 posto na našem području!

SITUACIJA ZABRINJAVAJUĆA Prodaja kućnih testova za koronu porasla za 130 posto na našem području!

Broj oboljelih od koronavirusa na hrvatskom jugu porastao je a trideset posto, nakon čega je za 130 posto porasla prodaja kućnih testova.

Zbog prodaje koja je u samo desetak dana porasla za 132 posto, ono što su nekada bile mjesečne zalihe, sada su tek tjedne. A razlog – sve češći simptomi, ali i sve niže cijene, piše RTL.

S obzirom na porast prodaje – statistika tvrdi kako svaki drugi Dubrovčanin prvo napravi kućni test, a potom se naručuje kod liječnika. Iako se uglavnom kupuje preventive radi, svaki pozitivan rezultat potrebno je provjeriti PCR testom. Bolnički laboratoriji i dalje imaju pune ruke posla.

Sad trenutno imamo veći broj testiranja državljana Republike Hrvatske, a time imamo i povećani broj rezultata PCR-a, nešto više od 30 posto bude pozitivnih rezultata – istaknula je za RTL voditeljica Odjela za laboratorijsku dijagnostiku OB Dubrovnik Antonija Perović, dok ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić dodaje:

“Otkad je krenula škola svakako imamo povećani udio školske djece on je negdje kreće se na razini 25-30 posto, također imamo udio ovih 65 i starijih oni se kreću negdje od 10 – 15 posto – dodaje ravnatelj. Situacija je, tvrdi Lakić, zabrinjavajuća. Povratak u školske klupe i hladniji dani ponovno su doveli do velikog broja zaraženih, samo se sada ostaje nadati kako broj hospitaliziranih neće imati rastuću putanju.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist