Aktualno

‘SITUACIJA JE IZAZOVNA’ Ministarstvo radi na repatrijaciji Hrvata, trenutno ih je 180 u Izraelu

izrael pexels haley black

Od početka krize, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Izraelu je u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima koji tamo borave – ističu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova u priopćenju medijima. Sukladno prikupljenim informacijama, oko 180 hrvatskih državljana nalazi se trenutno u Izraelu.

-Ministarstvo vanjskih i europskih poslova intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju naših državljana u Hrvatsku. Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva – putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni. Osiguranje repatrijacije naših državljana je trenutno prioritet. MVEP i Veleposlanstvo RH u Izraelu zajedno s izraelskom stranom, koja planira daljnje međunarodne letove, koordinira mogućnost prijevremenog prijevoza za državljane u najskorijem mogućem roku – navode.

Ministarstvo vanjskih poslova preporuča hrvatskim državljanima da ne napuštaju svoje sigurno utočište dok se situacija ne stabilizira te dok se ne pronađe mogućnost repatrijacije.

-Pozivamo naše državljane koji se trenutno nalaze u Izraelu da kontaktiraju Veleposlanstvo RH u Tel Avivu, ukoliko to već nisu učinili. Jednako tako, preporučamo im obvezno praćenje uputa Home Front Commanda, kao i uputa izraelske vojske IDF-a i lokalnih medija. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tel Avivu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnom su kontaktu s EU i međunarodnim partnerima te nastavljaju pratiti stanje na terenu – istaknuli su.

Ilustracija: Izrael/Haley Black/Pexels

Pročitajte još

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist