Aktualno

KALAMOTA BEACH HOUSE I G CHELO Okusi i mirisi otoka

Otok Koločep, smješten na samo dvadesetak minuta brodom od Dubrovnika, krije pravo gastronomsko blago. U srcu ove rajske oaze, točnije Gornjeg Čela leži Hotel Kalamota Beach House, dom restorana G Chelo. Restoran G Chelo pruža vam pravo gastronomsko iskustvo koje spaja tradicionalne recepte s modernim trendovima, koristeći svježe namirnice koje rastu na otoku. Svaki obrok u restoranu G Chelo pruža vam priliku da istražite bogatstvo morskog, a i kopnenog svijeta ovog područja.

Dining s morem
Restoran G Chelo je mjesto gdje vaše ‘dining’ iskustvo počinje i završava trenutkom kada zakoračite na brod. Smješten tik do mora, omogućava vam uživanje u svim njihovim delicijama uz šum valova i pogled na prekrasnu obalu. Ako dolazite vlastitim brodom, restoran nudi vezove na svom privatnom pristaništu, čineći vaš dolazak na večeru ili ručak još jednostavnijim.

Svježe namirnice, vrt i more
Ono što čini G Chelo tako posebnim je njihova posvećenost svježim namirnicama koje rastu na ovom prekrasnom otoku. Restoran koristi lokalni vrt u kojem beru svježe voće i povrće kako bi obogatili okuse njihovih jela. Posebno ističemo motar, biljku koja raste na otoku Koločepu, a koja daje poseban šarm, okus i autentičnost njihovim jelima. Također, lokalni ribari dostavljaju svoje dnevne ulove, tako na vašem pjatu možete doživjeti Mediteran u punom smislu riječi.

Ofyr – magija mediteranskog plamena
Kuhanje na ofyru je metoda pripreme hrane koja potječe iz Mediteranskog područja. Ova tehnika koristi otvoreni plamen i poseban roštilj kako bi se hrana pripremala na jedinstven način. Kuhanje na ofyru daje jelima bogat okus dima i karamelizacije, što ih čini nevjerojatno ukusnima, a osim toga, plamen na otvorenom stvara ugodnu atmosferu, čineći ofyr i estetski privlačnim za goste.

Vinski raj
No gastronomski doživljaj ne bi bio potpun bez dobre kapljice vina. U restoranu G Chelo, možete birati između velikog izbora domaćih i svjetskih vina. Stručno osoblje stoji vam na raspolaganju za preporučiti savršeno vino koje će se idealno upariti s vašim jelima i dodatno obogatiti vaše gastro iskustvo. Restoran G Chelo, smješten unutar Hotela Kalamota Beach House, pruža svojim gostima pravo putovanje kroz okuse otoka Koločepa. S posvećenošću svježim namirnicama koje rastu na otoku, posebno motaru i svježim ribljim specijalitetima, predivnom lokacijom uz more i bogatom vinskom kartom, ovo je destinacija koja će vas ostaviti bez daha. Bez obzira jeste li gost hotela ili dolazite u svom aranžmanu, G Chelo nudi vam pravo otočko iskustvo koje će ostati urezano u vaše sjećanje i daleko nakon što otplovite.

Pročitajte još

Orlando procvjetao od obnove

Dulist

Vodovod započeo rekonstrukciju cjevovoda na gruškoj obali

Dulist

KAKO SAČUVATI PODATKE? Google od sutra kreće s brisanjem računa

Dulist