Aktualno

“Šipan” drugi put na dražbi

hotel sipan

Hotel Šipan ponovno će se naći na bubnju, i to 15. studneog, budući da se na javnoj dražbi 15. rujna nitko nije pojavio kao potencijalni kupac. Vrijednost hotela procijenjena je na 31,3 milijuna kuna.

Prema očevidniku nekretnina HGK-a vrijednost hotela procijenjena je na oko 31,3 milijuna kuna, a prodaje se na javnoj draži 15. studenog. Razlog prodaje je podsjetimo ovrha koju je zatražila RBA – Reifeisen banka Hrvatska nakon što vlasnik 'Šipana', tvrtka Petral projekti, nije podmirila svoje dugovanje po kreditu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, a prema izjavi Iva Župića, odvjetnika banke kreditora RBA Hrvatska, banka će kupiti hotel za iznos koji predstavlja samo dio bančine tražbine, ukoliko se ni na drugoj dražbi ne pojavi zainteresirani kupac.

Hotel se, napomenuto je u uvjetima prodaje, ne može kupiti za iznos manji od jedne trećine procijenjene vrijednosti nekretnine, a kao kupci mogu sudjelovati samo one fizičke I pravne osobe koje najkasnije na dan javne draže uplate jamčevinu koja iznosi 10 posto vrijednosti nekretnine.
 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire ‘četiri ubojice u prometu’

Dulist

Zbog koncerta u Čibači linije 16 i 23 A mijenjaju trasu

Dulist

OVA GODINA S PREKO 3 MILIJUNA PUTNIKA Zračna luka obara rekorde, ‘prešišali’ brojke iz 2019.

Andrea Falkoni Račić