Aktualno

“Šipan” drugi put na dražbi

Hotel Šipan ponovno će se naći na bubnju, i to 15. studneog, budući da se na javnoj dražbi 15. rujna nitko nije pojavio kao potencijalni kupac. Vrijednost hotela procijenjena je na 31,3 milijuna kuna.

Prema očevidniku nekretnina HGK-a vrijednost hotela procijenjena je na oko 31,3 milijuna kuna, a prodaje se na javnoj draži 15. studenog. Razlog prodaje je podsjetimo ovrha koju je zatražila RBA – Reifeisen banka Hrvatska nakon što vlasnik 'Šipana', tvrtka Petral projekti, nije podmirila svoje dugovanje po kreditu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, a prema izjavi Iva Župića, odvjetnika banke kreditora RBA Hrvatska, banka će kupiti hotel za iznos koji predstavlja samo dio bančine tražbine, ukoliko se ni na drugoj dražbi ne pojavi zainteresirani kupac.

Hotel se, napomenuto je u uvjetima prodaje, ne može kupiti za iznos manji od jedne trećine procijenjene vrijednosti nekretnine, a kao kupci mogu sudjelovati samo one fizičke I pravne osobe koje najkasnije na dan javne draže uplate jamčevinu koja iznosi 10 posto vrijednosti nekretnine.
 

Pročitajte još

Koji mobitel koristite? Ovi modeli trenutno su na meti hakera!

Dulist

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija