Grad

Sindikat Libertasa na sastanku s gradonačelnikom

Sindikat Libertas

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima te direktorom JP Libertas Antom Vojvodićem, sastao se s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, podružnica Libertas – Dubrovnik d.o.o., na kojem se razgovaralo o načinu funkcioniranja i budućnosti Libertasa.

Predstavnici Sindikata i Radničkog vijeća pozitivno su ocijenili potpisivanje dugogodišnjih ugovora sa susjednim općinama, kao i nabavku 11 novih autobusa korištenjem EU fondova. Tvrtka Libertas trenutačno je u završnoj fazi konsolidacije, čime će se steći uvjeti za buduće promišljanje o većim primanjima, a koje će gradska uprava uskladiti sa svim tvrtkama u vlasništvu Grada, jednako kao i ostala materijalna prava, poput božićnica i regresa.

Ponukani posljednjim izjavama pojedinaca iz Libertasa kako vozači Libertasa ”plaću od sedam tisuća kuna imaju jedino ako voze od jutra do sutra” ovaj Sindikat ogradio se od takvih neistinitih tvrdnji te su istaknuli kako su smjene, odnosno radno vrijeme, definirane važećim zakonskim propisima i sukladno kolektivnom ugovoru.

Pročitajte još

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist

Posljednji ispraćaj gospara Paljetka u petak u 15 sati na Boninovu

Dulist