Politika

Šimac-Bonačić o akademicima koji vode politiku

Saborska zastupnica i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, na tematskoj sjednici Skupštine DNŽ, osvrnula se na najavljenu ratifikaciju Ugovora o granici s BIH-a.

– Riječ je o teškoj temi, a o njenoj težini govore i dva pokušaja ratifikacije. No, kao istanovnici najjužnije županije, svi mislimo isto kako za školje tako i za Most – istaknula je Šimac Bonačić dodavši kako nije istina da Vlada ne radi u interesu krajnjeg juga.

– Vjerujem kako je Vlada Zorana Milanovića odgovorna, no od predsjednika Vlade očekujem da meni , nama kaže zašto se baš sada ide u ratifikaciju. Vjerujem da će Vlada učiniti dobar potez i smatram da se ona ne odnosi loše prema jugu. Ne zaboravite što se dogodilo kad su akademici počeli voditi politiku – istaknula je Šimac Bonačić, vjerojatno misleći na to kada su srpski akademici potpisali „Deklaraciju SANU".

Ta njena izjava začudila je Hrvoja Pešela, nezavisnog vijećnika.
– Osupnut sam takvom izjavom  i pogledom prema akademiku Vekariću, s kojim ste, dok je bio predsjednik HNS-a potpisali koalicijski sporazum – istaknuo je Pešel poručivši akademiku Vekariću kako mu je drago što je ostao uporan, pošten i kako ne misli o strančarenju i o Zagrebu unatoč određenim pritiscima.

– Niste odstupili, a znam da trpite pritiske i od Vesne Pusić, indirektno putem neke osobe pa i zbog toga što se pozvali Iva Banca na predstavljanje knjige – naglasio je Pešel.
 

Pročitajte još

Blaž Pezo predsjednik Županijskog odbora HDZ-a

Dulist

NOVI CRODEMOSKOP HDZ i dalje uvjerljivo prvi, Milanović najpozitivniji političar

Dulist

NIKOLA JANOVIĆ, ZASTUPNIK U PARLAMENTU CG I BIVŠI JUGAŠ ‘Crne Gore kao samostalne države neće biti ako ne bude okrenuta Zapadu’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija