Politika

Šimac-Bonačić o akademicima koji vode politiku

Šimac-Bonačić o akademicima koji vode politiku

Saborska zastupnica i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, na tematskoj sjednici Skupštine DNŽ, osvrnula se na najavljenu ratifikaciju Ugovora o granici s BIH-a.

– Riječ je o teškoj temi, a o njenoj težini govore i dva pokušaja ratifikacije. No, kao istanovnici najjužnije županije, svi mislimo isto kako za školje tako i za Most – istaknula je Šimac Bonačić dodavši kako nije istina da Vlada ne radi u interesu krajnjeg juga.

– Vjerujem kako je Vlada Zorana Milanovića odgovorna, no od predsjednika Vlade očekujem da meni , nama kaže zašto se baš sada ide u ratifikaciju. Vjerujem da će Vlada učiniti dobar potez i smatram da se ona ne odnosi loše prema jugu. Ne zaboravite što se dogodilo kad su akademici počeli voditi politiku – istaknula je Šimac Bonačić, vjerojatno misleći na to kada su srpski akademici potpisali „Deklaraciju SANU".

Ta njena izjava začudila je Hrvoja Pešela, nezavisnog vijećnika.
– Osupnut sam takvom izjavom  i pogledom prema akademiku Vekariću, s kojim ste, dok je bio predsjednik HNS-a potpisali koalicijski sporazum – istaknuo je Pešel poručivši akademiku Vekariću kako mu je drago što je ostao uporan, pošten i kako ne misli o strančarenju i o Zagrebu unatoč određenim pritiscima.

– Niste odstupili, a znam da trpite pritiske i od Vesne Pusić, indirektno putem neke osobe pa i zbog toga što se pozvali Iva Banca na predstavljanje knjige – naglasio je Pešel.
 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist