DuList IN

Silente najbolji novi izvođač u 2013. godini!

Silente

Grupa Silente proglašena je najboljim novim izvođačem 2013. godine emisije Music Pub HRT-a te je tom prigodom voditelj Zlatko Turkalj Turki Saninu Karamehmedoviću uručio i skulpturu u obliku gitare, zaštitnog znaka emisije.

– Turki ne pretjeruj. Žao mi je što ne vidite ovo, ali ovo je uistinu sjajno! Šokirao si me s ovom nagradom. Svaka čast – oduševljeno je izjavio Sanin Karamehmedović. Doris je kroz smijeh upitala koliko je teška nagrada, a Tibor je izjavio kako još uvijek ne vjeruje da se to uistinu događa.

– 2013. godina je bila kao niti jedna prije. Pjesma Terca na tišinu koliko god je dobra bilo me je strah što nakon nje, da ne postane važnija od samog benda. Previše je tih one hit wondersa. Koncert u Tvornici je pokazao da nemamo realne razloge za strahovanje. Terca je još uvijek tu, ali kad ti netko zna i tekstove drugih pjesama za mene je to dovoljno – rekao je za Sanin Karahmedović.
Dokaz njihovog velikog uspjeha je i činjenica da se njihova pjesma “Molim te zapiši” čak dva mjeseca nalazila na vrhu najslušanijih pjesama svih postaja Hrvatskog radija.

– Dva najbolja trenutka u ovom poslu su sam proces stvaranja i kad ih nakon nekog vremena Tibi (op.a Tibor Karamehmedović) uglazbi. To mi je bolje od svih snimanja. Tu vidim pravu vrijednost svega.”

Na Turkijevo pitanje što se događa s pjesmama koje se ne nađu na albumu Sanin je odgovorio:

– Ne odbacujemo ih u potpunosti. Borimo se do kraja. Što više pokušavamo izvući iz pjesme. Popravljamo ih po tisuću puta, ako nešto ne valja. Borimo se za nju.

Prošle godine premijerno u hrvatskom eteru čula se pjesmu “Terca na tišinu” koja je u kratkom vremenu osvojila radijsku publiku. Grupa je do kraja 2013. objavila i svoj debitantski album ” Lovac na čudesa”. Mladi Dubrovčani svoju su popularnost potom potvrdili koncertom u zagrebačkoj Tvornici za koji se tražila ulaznica više.
U 2014. Silente priprema objavljivanje novog albuma.

 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist